2018. december 19.

Így lehet csökkenteni a karácsonyi cipekedést

Egy ügyes trükkel több hely maradhat a kosárban.

Bár a magyarok többsége a Szentestét szűk, családi körben tölti, a karácsony többi napja már egyértelműen a barátokról és a rokonokról szól. Egy többfogásos, több személyre készülő ünnepi menü elkészítéséhez nagy bevásárlásra van szükség és egyáltalán nem mindegy, mennyit cipekedik ilyenkor az ember - áll közleményben.

A szódát gyakran a nyárral azonosítják, holott sokan télen is előszeretettel fogyasztják a szénsavas frissítőket. Nem véletlenül, hiszen a szénsavas víz számtalan élettani tulajdonsággal rendelkezik. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy elősegíti az emésztőnedvek termelését, ezáltal megkönnyíti a táplálék feldolgozását is.

„Hidegen, étkezés előtt mértékkel fogyasztva csökkenti az éhségérzetet is, ezáltal megakadályozható, hogy rövid idő megterheljük a gyomrunkat. A karácsony valóban a kellemes pillanatokról, az együtt töltött időről és a hamisítatlan ízekről szólhat”- emelte ki Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A vendégváráshoz optimális mennyiségű szénsavas víz leginkább szódakészítő géppel biztosítható otthon. A visszaváltható szénsavasító patronnal 60-80 liter szóda készíthető el az ünnepi vendégfogadások alatt. Ennek köszönhetően egy liter otthon előállított szódavíz ára körülbelül 35 forintra jön ki, míg a boltban 100-150 forintért lehet megvásárolni egy darab 1,5 literes palackozott ásványvizet.

„Talán ennél is fontosabb, hogy az ünnepi menühöz kapcsolódó bevásárlás is kevesebb cipekedéssel kivitelezhető. Egy szénsavasító patron ugyanis egy raklapnyi, legalább 50 darab 1,5 literes ásványvizes palack cipelésétől kíméli meg egy SodaStream készülék tulajdonosát” – hívta fel a figyelmet a szakember. Plusz szénsavasító palackokkal pedig többféle ízesítésű frissíthető is készíthető a karácsonyi fogások mellé.

A SodaStream készülékkel nemcsak használója, hanem Földünk is jól jár, hiszen már egyetlen egy szénsavasító palack hosszú távú használatával akár 2500 darab ásványvizes vagy üdítős PET-palack kidobásától óvhatjuk meg bolygónkat.

Employee engagement a COVID-19 világjárvány idején

R. Nagy András11 órája

R. Nagy András, a Próbakő Kommunikáció ügyvezető igazgatója rendszeresen publikál a cég IdeaBank oldalán. Most Crispin Manners employee engagement guru, PR-szakembert kérdezte meg.