2015. május 27.

Ők az Arany Penge idei legjobbjai

A Young & Rubicam lett az év ügynöksége

A márkatulajdonosok közül a Tesco és a Vodafone örülhetett a legjobban.

Megvannak a 16. Arany Penge Kreatív Fesztivál győztesei. 49 marketingkommunikációs ügynökség 319 nevezést adott le. A 70 fős online, kommunikációs szakemberekből álló előzsűri és a 30 fős, kreatívigazgatókból, megrendelőkből és filmes szakemberekből álló főzsűri 166 alkotást juttatott a döntőbe.

A Young & Rubicam lett az Év ügynöksége. A cég 19 rövidlistás alkotással vágott neki a döntőnek, ahol a “Házhoz megy a mozi” című alkotása - amely a „Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” című film számára készült - 6 alkategóriában lett díjazott. Kiemelkedő eredményt hozott az ügynökségnek a Lego Store számára készített „Visszaadott szobrok” is, amelyet 4 alkalommal díjaztak, köztük 3 Arany Pengével. A Wizz Air “Lábmérő szék” további 2 díjat, míg a Telenornak készített “Szabadság” című alkotással további 1 díjat tudott realizálni a Y&R Budapest.

Az ACG Reklámügynökség tízzel kevesebb, összesen 126 pontot szerezve második lett az ügynökségek versenyében. 15 díjat nyertek összesen, többek között a Heineken Hungáriának készített „Jóleső Segítség” című Soproni kampánnyal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek készült „Nekem is fáj” című kampánnyal, a Mountexnek készített El Camino bibliával, valamint a Bátor Tábor Alapítványnak és Cinema Citynek készített kampányokkal.

A tavalyi év ügynöksége cím nyertesének, a DDB reklámügynökségnek idén a dobogó 3. foka jutott. Díjazták többek között a Magyar Telekomnak, a Porsche Hungáriának, a Borsodi Sörgyárnak és a Nyitottak Vagyunk kezdeményezésnek készült megoldásaikat.

A Grand Prix-t a Possible „Adventures of Poco Eco” című alkotása érdemelte ki, amelyet az ügynökség az IAMYANK nevű magyar DJ új lemezbemutatója apropóján készített.

Az Év ügyfele, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, a Vodafone Magyarország lett, míg a legtöbb különböző kampánnyal a Tesco Magyarország is Év Ügyfele elismerésben részesült. A Well, az Isobar és a Hammer MS segítették ehhez hozzá.

A JCDecaux Awards outdoor versenyben 41 érvényes pályázat érkezett. A top3 alkotás a következő lett:

1. helyezett: Isobar: Nivea – Arctorna CLP

2 helyezett: Leo Burnett Group : Adományozz egy érintéssel

3. Helyezett: Roxer: Zárt ajtók mögött bármi megtörténhet

 

Az összes Arany Penge díjazott listája ezen a linken érhető el.