2018. január 08.

Önmagam közvetítem

Ezzel a címmel tart előadást az Internet Hungary konferencián Lóránt Gergely reklámszakember.

Saját profilt mindössze 2017. áprilisában hozott létre a legnagyobb közösségi oldalon, mind mondja, nagyon nehezen akart belemenni a kapcsolatba.

"A környezetemben élők kapcsán azt láttam, hogy az emberi kapcsolataik kissé átalakultak és némelyikük felszínessé vált. Az élet számos történése a személyes párbeszédek helyett a Facebook-ra és egyéb kommunikációs alkalmazásokra terelődött át. Nekem kommunikációs szakemberként, illetve érzelmes emberként ez nem igazán tetszett. De próbáltam arra is figyelni, hogy megvédjem a privát szférámat, illetve hogy ne kapjon el a közlés-kényszer sem. Úgy látom, hogy sokan az utóbbitól szenvednek a szó jó és rossz értelmében is. De hogy ezt miért csináljuk? Azért mutatom meg magam, hogy többnek érezzem önmagam és mások is pozitívabban ítéljenek meg? Úgy látom, természetesen tisztelet a kivételnek, hogy sokan egyfajta kirakatként használják a Facebook-ot, hogy érdekesnek tűnjön az életük és az identitásukat pozitív kontextusban mutathassák meg, jelezve azt, hogy ők különlegesek valamiben. Ezzel persze nincs is semmi gond, mivel most egy ilyen időszakát éli a civilizált emberiség egy része" - teszi hozzá.

A közösségi oldallal kapcsolatos felismerését követően az interjúban beszél annak tudatos használatáról és a megélt tapasztalatairól is.