2018. január 08.

Önmagam közvetítem

Ezzel a címmel tart előadást az Internet Hungary konferencián Lóránt Gergely reklámszakember.

Saját profilt mindössze 2017. áprilisában hozott létre a legnagyobb közösségi oldalon, mind mondja, nagyon nehezen akart belemenni a kapcsolatba.

"A környezetemben élők kapcsán azt láttam, hogy az emberi kapcsolataik kissé átalakultak és némelyikük felszínessé vált. Az élet számos történése a személyes párbeszédek helyett a Facebook-ra és egyéb kommunikációs alkalmazásokra terelődött át. Nekem kommunikációs szakemberként, illetve érzelmes emberként ez nem igazán tetszett. De próbáltam arra is figyelni, hogy megvédjem a privát szférámat, illetve hogy ne kapjon el a közlés-kényszer sem. Úgy látom, hogy sokan az utóbbitól szenvednek a szó jó és rossz értelmében is. De hogy ezt miért csináljuk? Azért mutatom meg magam, hogy többnek érezzem önmagam és mások is pozitívabban ítéljenek meg? Úgy látom, természetesen tisztelet a kivételnek, hogy sokan egyfajta kirakatként használják a Facebook-ot, hogy érdekesnek tűnjön az életük és az identitásukat pozitív kontextusban mutathassák meg, jelezve azt, hogy ők különlegesek valamiben. Ezzel persze nincs is semmi gond, mivel most egy ilyen időszakát éli a civilizált emberiség egy része" - teszi hozzá.

A közösségi oldallal kapcsolatos felismerését követően az interjúban beszél annak tudatos használatáról és a megélt tapasztalatairól is.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.