2019. május 03.

Önszabályozók csúcstalálkozója Párizsban

Az első napon az ICAS, majd az EASA tagjainak vezetői az önszabályozás európai ügyeit tárgyalták meg.

A világszervezetet európai, ausztrál és kanadai tagokon kívül öt dél-amerikai, valamint egyre gyarapodó dél-kelet ázsiai önszabályozó szervezetek, valamint a reklámipar világszervezetei alkotják. Az EASA képviseletében Fazekas Ildikó vesz részt a világszervezet munkájában.

Párizsban új elnököt választottak, a spanyol elnök után Lee Peeler, az USA önszabályozó szervezetének igazgatója látja el az elnöki feladatot. A reklám önszabályozás új irányát jelzi, hogy az USA ipara úgy döntött, hogy a reklám tartalma mellett az ún. „Coalition for Better Ads”, vagyis a digitális reklámok formátumaira vonatkozó vállalás ellenőrzését országuk reklám önszabályozó szervezete végzi.

Az európai témák között az AVMS (az európai médiatörvény) volt az egyik kiemelt téma. Az EU országok médiahatóságainak (ERGA) alelnöke Tobias Schmid megerősítette, hogy a kereskedelmi kommunikáció területén mind az irányelv, mind a nemzeti hatóságokat tömörítő szervezet jelentősen épít az ön-és társszabályozásra.

A másik kiemelt téma a digitális világ önszabályozásra gyakorolt hatásának elemzése volt, amelyen a tanácskozások során először vettek részt, és magas szinten képviseltették magukat a digitális vállalatok vezetői - írják.

„Az EASA megbeszélések nemcsak nagyon informatívak, de nagyon inspirálóak is. Nagyon segítőkész, igazi csapat vagyunk, a sikereket, eredményeket, a nehézségeket őszintén megosztjuk egymással. A nemzetközi sztenderdek ismerete és adaptálása az önszabályozás nemzetközi elfogadása szempontjából fontos. A nemzetközi példákból rengeteget tanulunk. Mi például a környezetvédelmi monitoringunk eredményeit és szempontjait ismertettük” – fogalmazott Fazekas Ildikó.

Címkék: gazdaság ört reklám

A Republic a Scitec lead ügynöksége

1 napja

A Scitec márka megerősítéséhez a reklámügynökség stratégiai és branding területen szerzett kiemelt tapasztalata szolgál biztosítékul - írják.