2011. augusztus 10.

Óriásbevásárlás az eladáshelyi marketing piacon

Nagy-Britanniát és régiónk piacait, köztük Magyarországot is érinti az akvizíció.

Nagy-Britanniát és régiónk piacait, köztük Magyarországot is érinti az akvizíció.

Két jelentős felvásárlást is bejelentett a WPP ügynökségi holdinghoz tartozó HighCo, amely elsősorban digitális és instore marketinggel foglalkozik. A cégcsoport most megvette Európa egyik legnagyobb instore marketing cégét, a POS Media Europe-ot. Ezzel a korábbi francia, benelux, spanyol, brit és közép-európai bázisát további piacokkal erősítette meg.

A POS Media ugyanis 1998 óta van jelen a piacon, s jelenleg a legnagyobb cég a szegmensben Közép-Európában. Hat országban működik: Magyarország mellett a cseh, a szlovák, a lengyel, az ukrán és a török piacon. A HighCo most a Commited Capital 34,25 százalékos, illetve az egyik alapító, Richard van het Bolscher 14 százalékos részét szerezte meg.

Ezen túlmenően a brit Multi Resource Marketinget is megvette a kommunikációs cégcsoport júliusban. Az 1993-ban alapított vállalkozás a szigetországi piacon szállít marketingmegoldásokat, köztük kupon- és logisztikai szolgáltatásokat. Itt a HighCo 100 százalékos tulajdont szerzett.

A két nagybevásárlás gyakorlatilag Európa legnagyobb eladáshelyi marketinggel foglalkozó cégét hozta létre. A HighCo így már tíz országban van jelen a kontinensen, s az instore tevékenységen túl adatszolgáltatásokkal, illetve kuponozással is foglalkozik.

A magyar piacon piacvezető a POS Media, pontosabban a Célcsoport Média és a POS Media egyesülésével létrejött vállalkozás. A két cég idén januárban bútorozott össze, miután lezárult a POS Media által kezdeményezett akvizíció. Ennek keretében a Célcsoport Média menedzsmentjének részesedését szerezték meg. E cégcsoport értékesíti az instore felületeket a Tesco, a Spar, a Cora és újabban a Lidl láncban.