2011. június 22.

Óriási magyar siker Cannes-ban

Ezüst oroszlánt nyert az Initiative Media a Soproninak készült kampányával.

Ezüst oroszlánt nyert az Initiative Media a Soproninak készült kampányával.

Szép magyar sikert ünnepelhetünk az 58. Cannes Lions Kreatívfesztiválon: Média kategóriában Ezüst oroszlánt nyert az Initiative Media budapesti irodája a Heineken Soproni márkája számára készített kampányával. (A kampány ismertetője megnézhető ezen a linken!)

Ezúttal is három kategóriában hirdettek győzteseket a fesztiválon: a Média, az Outdoor és a Rádió győztesei örülhettek. A nagydíjakat Korea, az Egyesült Államok és a Dél-afrikai Köztársaság hozta el.

A Média kategóriában harmadával (34%) nőtt tavalyhoz képest a nevezések száma, így idén 2985 pályázat közül került ki a 222 rövidlistás. A grand prix-t a szöuli Cheil Worldwide iroda hozta el, a Tesco számára készített kampányával. Mellettük 14 aranyat, 31 ezüstöt (köztük a magyarokét) és 38 bronzot osztottak ki. Az év médiaügynöksége a hamburgi Jung von Matt lett, megelőzve a nagydíjas koreai ügynökséget és a buenos airesi Ogilvyt.

Az Outdoor kategória 4490 nevezőjéből 424 jutott shortlsitre, s 18 arany, 33 ezüst és 67 bronz talált gazdára. Ebben a kategóriában két nagydíjat lehet kiadni, hagyományos és ambient kategóriában, de ezúttal utóbbiban osztottak csak grand prix-t a new yorki Droga5 számára, amely a Microsoft Bing keresőjének készített kampányt.

A Rádió kategóriában 1363 nevezésből 138-an jutottak döntőbe, közülük 9 aranyat, 16 ezüstöt, 24 pedig bronzot kapott. A nagydíjat a johannesburgi BBDO-nak adták, amely a Mercede-Benz kampányával aratott.