2013. június 10.

Óriási reklámbevétel az Amazonnál

Annyi információt tudnak a felhasználókról, hogy azzal nehéz bárkinek versenyeznie. Ez pedig a hirdetők számára is hasznos.

Annyi információt tudnak a felhasználókról, hogy azzal nehéz bárkinek versenyeznie. Ez pedig a hirdetők számára is hasznos.

Idén 835 millió dolláros reklámbevételt érhet el az Amazon, írja a WARC az eMarketer becslései alapján. Ez 36,9 százalékos bővülésnek felel meg a tavalyi 610 millió dollár után. 2011-ben a reklámbevételek még "csak" 410 milliót tettek ki. A hirdetések zöme a keresési találatok környezetében jelenik meg, emellett az Amazon tulajdonában álló felületeken elhelyezett display reklámokból lát pénzt a vállalat. Jelenleg a bevételek háromnegyede az amerikai piacról származik.

Az e-kereskedelmi cég egyik hatalmas előnye, hogy nagyon sokat tud a felhasználóiról, a látogatók vásárlási szokásairól, online viselkedéséről. Ezt pedig a hirdetők is értékelik, hiszen az így nyert adatok által jóval hatékonyabbá tehetőek a kampányok. Ráadásul a reklámokkal a fogyasztó a vásárlás helyén találkozik, tehát kisebb a lemorzsolódás a vásárlási folyamatban, mondják elemzők.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

22 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.