2015. augusztus 11.

Óriási változás a Google-nál

Új név, új cégstruktúra

Maga a Google profilt tisztít, és egy nagyobb egység részévé válik. A netes üzlettől távoli területek új cégekbe tömörülnek.

Új cég létrehozásáról tett bejelentést Larry Page, a Google vezérigazgatója. Pontosabban immár az Alphabet vezérigazgatója. E néven jött létre új cég, amelyet mellette Sergey Brin vezet elnökként. Az Alphabet afféle ernyőcég, amely a Google mellett több más céget is tulajdonol.

A bejelentés alapján a Google-nál profiltisztítás történt, kizárólag a "hagyományos" digitális üzlethez kapcsolható tevékenységek maradtak benne. Mellette olyan vállalkozások tartoznak az Alphabethez, amelyek már jócskán a jövőt fürkészik, és a tevékenységük messze esik az alapüzlettől. Ilyen például a Calico, amely az öregedést kutatja, vagy az X lab, amelyhez például a Wing elnevezésű drónprojekt is tartozik.

Az átszervezés célja Larry Page levele alapján a nagyobb átláthatóság és elszámoltathatóság, amitől hatékonyabb működést várnak. Illetve így az egyes szolgáltatások nagyobb teret kapnak a saját márkájuk építésére. Miközben a két alapító az Alphabet élére áll, a cégcsoporthoz tartozó egyes vállalatok élére is erős vezetőket kívánnak helyezni. E sorba illeszkedik Sundar Pichai kinevezése a Google élére.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

1 napja

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.