2013. július 25.

Óriások násza

Méretes összeolvadás előtt áll az oroszországi kábeltelevíziós piac. Egyezség van, és a hatósági engedély is megérkezett.

Méretes összeolvadás előtt áll az oroszországi kábeltelevíziós piac. Egyezség van, és a hatósági engedély is megérkezett.

A helyi versenyhivatal ugyanis áldását adta arra az ügyletre, amelynek keretében az ország harmadik számú kábeltévé- és szélessáv-szolgáltatója, az ER Telecom megszerzi a piac negyedik legnagyobb szereplőjét, az Akadot.

A banki háttérrel finanszírozott, mintegy egymilliárd dolláros ügylet keretében a vevő visszafizeti az Akado mintegy 400 millió dolláros adósságát. A most megszerzett szolgáltatót korábban több sikertelen körben próbálta értékesíteni tulajdonosa.

Az 1,2 millió tévés és 800 ezer internet-ügyféllel rendelkező társaság a sajtóhírek szerint tavaly 350 millió dolláros forgalom mellett 130 milliós EBITDA-t produkált; előbbi 9, utóbbi 25 százalékos növekedést mutat. Mindkét társaság paici részesedését 10 százalék körülire becsülik a szakértők.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)