2011. április 21.

Óriásplakáton üzenhettünk szeretteinknek

A Procter & Gamble Tündérretikül.hu néven indított site-ot, amely a ″hétköznapi tündérek″ életét tenné könnyebbé ajánlataival.

A Procter & Gamble Tündérretikül.hu néven indított site-ot, amely a ″hétköznapi tündérek″ életét tenné könnyebbé ajánlataival. A kapcsolódó kampányban voltak nem hagyományos megoldások is.

Tündérretikül.hu néven indított weboldalt a Procter & Gamble, melynek célja, hogy a nőket, azaz a különböző életfeladatoknak megfelelni igyekvő "hétköznapi tündéreket" segítse tanácsokkal, ötletekkel, illetve termékajánlatokkal.

A bevezető kampányt és az éves kommunikációs koncepciót a kirowski tervezte, amely a közreműködő ügynökségek munkájának összehangolásáért is felel. A médiatervezés az MC Mediacompany, a weboldal fejlesztés a Proximity Prague feladata volt, míg a közösségi médiás teendőkért az E-Bola Media felelt. Szintén közreműködött a kampányban a TV2 kereskedelmi márkája, a BRANDcare.

A kampányban a nőknek szeretteik online és óriásplakáton mondhatták el személyes üzeneteiket. Először a kirowski kért fel apákat, ismerősöket, kollégákat üzenetküldésre, majd a Facebookon ezt bárki megtehette a Tündérüzenet alkalmazással.

Néhány hét alatt több száz üzenet futott be, így a legnépszerűbbek közül tíz a közterületi kampányban (óriásplakáton, citylight felületeken), kilencven pedig a bannereken jelent meg, az eredeti kézírásos üzenetekkel és a beküldött fotókkal.

"Az üzenetküldést bemutató videót különböző oldalakon kilenc nap alatt húszezren nézték meg. És persze az is figyelemre méltó tény, hogy a bevezető kampány segítségével Tündérretikül.hu-val is több mint nyolcvanezren megismerkedtek pár hét alatt" – mondta el a kampány eredményeiről Réti Edit, a Procter & Gamble kommunikációs munkatársa.

A weboldal ismertségének növelését célozzák a BRANDcare és az MC Mediacompany közreműködésével készített TV2-s megjelenések. Ezek között a Született feleségekhez kapcsolódó támogatói szpot, Mokka-rovat és miniprogram szerepel.

Április közepétől a kampányban újabb szakasz indul. Ennek keretében Tündérhétvégét kínáló játékot indítanak, azaz "élményhétvégét" nyerhetnek a hölgyek, illetve a tavaszi nagytakarítást is elvégzik helyettük.