2016. május 04.

Örökölhető a márkahűség?

Együttműködési megállapodást írt alá a Jaguar magyarországi forgalmazója és a Virtuózok című tehetségkutató készítőinek stábja.

Az akciótól azt várják, hogy fiatalítani tudják a klasszikus angol márkák iránt érdeklődők célközönségét. Az autós cég megoldása nem új, a divatszakmában már természetes, hogy a kicsiket is megpróbálják megnyerni egy-egy márkának.

A nagy divatházak szerint érdemes a marketingstratégiát úgy alakítani, hogy abban már a gyerekekre is fókuszáljanak. A kicsiknek szóló üzenetekkel becsábíthatják üzleteikbe a szülőket, mindeközben kinevelhetik a márkahű felnőtteket is. Az Armani, a D&G, a Marc Jacobs, a Jean Paul Gaultier brandek már az ovisok körében sem ismeretlenek.

Ma már több autós márka is arra fókuszál, hogy ne csak a sofőröknek, de a legkisebb családtagoknak is megfogalmazzák azokat az üzeneteket, amelyek befolyásolhatják az autóvásárlást. Több kutatás szerint ugyanis a hátsó ülésről is beleszólnak már abba, milyen autót vezessen a családfő.

Több kutatás is arra világít rá, hogy a gyerekek sokat foglalkoznak az autós márkákkal. Figyelik a reklámokat és szüleik ilyen irányú viselkedését is. A Michigan State University korábbi kutatása szerint: a gyermekek 39 százaléka vásárol majd később egy bizonyos autómárkát, ha azt már szüleik is használták. Ez a meglepően erős korreláció egyre jobban kihat az autóforgalmazók marketingstratégiájára. Egy másik kutatás szerint ötből három szülő bevonja a gyermekét az autóvásárlásba. Pontosabban a kicsinyek szempontjait is figyelembe veszi, ha új járművet szeretne a család.

Ez a két kutatás ihlette azt az új akciósorozatot, amelyben a Jaguar és a Land Rover magyarországi forgalmazói is a gyerekekre fókuszálnak.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

21 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.