2018. február 19.

Örömautózásra indulhatnak a gyerekek

Az autósport több szakágának versenyzői autóztatják meg gyógyító szándékkal a kis betegeket.

A hagyományoknak megfelelően az Örömautózásra a Hungaroringen kerül sor, ahol az egyik fő szervező, Stróbl Balázs várakozásai szerint több száz versenyautó és megannyi örömteli perc várja majd a gyermekeket. Elmondta, hogy eredetileg egy daganatos beteg rallye-rajongó fiú, Kléri Ádám sportszeretete inspirálta a szervezőket az élményterápiának szánt Örömautózás életre hívására.

A szervezők kezdeményezéséhez immár évek óta örömmel csatlakozik a Hungaroring Sport Zrt., így a versenypályát, annak létesítményeit az Örömautózás résztvevőinek rendelkezésére bocsátja, mint ahogy a Hungaroring sportszakmai csapata is társadalmi munkában vesz részt az eseményen.

Az Örömautózás életre hívói: Kiss Ágnes, Laboncz Katalin, Szilassy Arnold navigátorok, valamint Stróbl Balázs rallye-versenyző. Az első örömautózásra 2008-ban került sor, azóta sok száz gyerek élhette már át a sebesség varázsát, azt, milyen egy versenyautóban ülni és milyen, legalább egy időre elfelejteni a kórházi napokat.

Az első Örömautózáson az önkéntesen résztvevő versenyzők a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ápolt daganatos gyerekek arcára csaltak mosolyt, majd az évek folyamán országszerte, és a határon túlról is érkeztek gyerekek. A tervek szerint idén is több egészségügyi intézmény kis betegei tölthetnek el egy napot a Hungaroringen, április 7-én.

„Mind a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, mind az ott működő, a beteg gyerekek gyógyítását és rehabilitációját két évtizede aktívan támogató Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány már 2008-ban is nagy örömmel fogadta, amikor a szervezők megkeresték az ötlettel. A rendezvényt a gyerekek annyira élvezték, hogy alig lehetett őket lehívni a pályáról és persze óriási volt az érdeklődés" – meséli a gyermekklinika onkológiai osztályát vezető Dr. Garami Miklós. „Úgy gondolom, a gyerekek gyógyulásában, rehabilitációjában az Örömautózás által nyújtott „élményterápia" nagyon fontos szerepet játszik, hiszen képes feloldani a hosszú betegeskedés következtében kialakult fásultságukat" – tette hozzá.

Címkék: gazdaság autó

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.