2012. február 27.

Összeáll a görög piac?

A mély gazdasági válság és a széttöredezettség eddig nem látott konszolidációt indíthat el a görög telekommunikációs piacon – vélik helyi elemzők.

A mély gazdasági válság és a széttöredezettség eddig nem látott konszolidációt indíthat el a görög telekommunikációs piacon – vélik helyi elemzők.

Az InvestmentWeek által idézett helyi beszámolók szerint több kombináció is lehetséges, tárgyalásokról számoltak be például a Forthnet és a Wind esetleges átvételéről is. Előbbi internet szolgáltatóként indult 1995-ben, és 2008-ban lépett be a fizetőstévé-piacra, amikor megvásárolta a Netmedet. (A megvett cég működteti Görögországban és Cipruson a Nova digitális platformot.)

A netes és a tévés mellett a mobilpiacon is jelen lévő Winddel együtt 300 ezer televízió-előfizetőt mondhatnának magukénak, csakhogy a két erősen eladósodott társaság korábban már egyezkedett összeolvadásról. Akkori hírek szerint nem készpénzes, hanem részvénycserés ügyletről volt szó, megállapodás azonban nem született. A Wind potenciális vevőjeként emlegetik a Vodafone helyi cégét is.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.