2017. december 14.

Összeállt a JCDecaux és az Országos Mentőszolgálat

Több száz, az életmentés helyes módszerét bemutató, valamint az ezt segítő mobil applikációt népszerűsítő citylight plakátot helyeznek ki december közepétől.

December második felétől találkozhatunk azokkal a közterületi plakátokkal, amelyeken jól érthetően, ábrákkal magyarázzák el a laikus újraélesztés, az életmentés folyamatát. Ezzel párhuzamosan pedig az október közepétől elérhető, immáron országosan is használható életmentő Szív City applikációt népszerűsítik a világ első számú out of home hirdetésekkel foglalkozó vállalatcsoportjának magyar leányvállalata, a JCDecaux Hungary Zrt. tulajdonában álló közterületi reklámfelületek. Az iOS- és Android rendszeren is elérhető applikáció jelenleg 15 000 letöltésnél jár és több mint 9 000 aktív felhasználóval rendelkezik.

„A nagyvárosi környezetben, utcabútorainkon vagy amellett megtalálható plakátokon egyszerű, érhető képekkel illusztráljuk a legalapvetőbb segítségnyújtási lépéseket, azokat a teendőket, amelyekkel a szakszerű segítség megérkezéséig akár életeket is menthetünk egy esetleges utcai rosszullét esetén” - mondta el Szelei Szilárd, a JCDecaux Hungary Zrt. társ-vezérigazgatója. Hozzátette, nagyon fontosnak tartják az ilyen jellegű kezdeményezéseket és örülnek, hogy az Országos Mentőszolgálattal közösen edukálhatják az utca emberét és javíthatják az újraélesztési tudást és hajlandóságot.

„Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt. A túlélés esélyét nagyban növeli, ha a mentők kiérkezéséig valaki el tudja kezdeni az újraélesztést. Reményeink szerint mind a piktogrammokkal ellátott plakátok, mind a mobilalkalmazás jelentősen csökkenteni fogja a halálesetek számát” – jegyezte meg Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A szóvivő elmondta továbbá, hogy nagyon örülnek a JCDecaux Hungary Zrt. felajánlásának és remélik, hogy sok más cég is példát vesz róluk a jövőben.