2017. május 16.

Összefogás az újpesti Királykerti Tagóvodáért

Felújítási munkákat végeztek a Budapest Bank önkéntesei.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását, illetve különböző helyi civilszervezetek segítését célozzák. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 800 ezer forint támogatással is hozzájárul a munkálatokhoz, valamint óvodai játékok beszerzéséhez.

„Mindig nagy örömömre szolgál a helyi közösségek erőfeszítése, amelyet kerületünk fejlesztése érdekében tesznek. Ez alkalommal a Királykerti Tagóvoda felújításának köszönhetően, önkénteseink munkájával olyan óvodai mikroklímát sikerült megteremteni, amely biztonságos légkört nyújt a felnövekvő generáció kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Hiszünk abban, hogy gyermekeink oktatása a jól működő és tudatos társadalom megteremtésének záloga” – mondta dr. Molnár Szabolcs, Újpest alpolgármestere.

„A Királykerti Tagóvoda 1983-ban épült, hat csoporttal működik és 150 gyermek befogadására alkalmas. A 34 év megmutatkozik mind az épületen, mind a kerten. Bár a fenntartó jóvoltából minden évben sor kerül felújítási munkákra, nagyon hálásak vagyunk, hogy idén tavasszal a Budapest Bank önkéntesei a mi intézményünk szebbé tételében segédkeztek. Mind az itt dolgozók, mind az ide járó gyermekek számára nagy öröm lesz a felújított óvodába járni. Köszönjük szépen a segítséget és a támogatást” – mondta Szücs Judit, a Királykerti Tagóvoda igazgatója.

„Mint minden óvodának, így a Királykerti Tagóvodának is nagyon fontos, hogy olyan állapotban legyen a környezete, amely biztonságot és élményt nyújt a gyermekeknek. Ezért döntöttünk úgy, hogy virágokat ültetünk, valamint az óvoda rossz állapotban lévő kerítésének a festését végezzük el a Törődés Napja akció keretében. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy kollégáim évek óta aktív és fáradhatatlan résztvevői az önkéntes programunknak” – mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel egymilliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.