2017. május 16.

Összefogás az újpesti Királykerti Tagóvodáért

Felújítási munkákat végeztek a Budapest Bank önkéntesei.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását, illetve különböző helyi civilszervezetek segítését célozzák. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 800 ezer forint támogatással is hozzájárul a munkálatokhoz, valamint óvodai játékok beszerzéséhez.

„Mindig nagy örömömre szolgál a helyi közösségek erőfeszítése, amelyet kerületünk fejlesztése érdekében tesznek. Ez alkalommal a Királykerti Tagóvoda felújításának köszönhetően, önkénteseink munkájával olyan óvodai mikroklímát sikerült megteremteni, amely biztonságos légkört nyújt a felnövekvő generáció kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Hiszünk abban, hogy gyermekeink oktatása a jól működő és tudatos társadalom megteremtésének záloga” – mondta dr. Molnár Szabolcs, Újpest alpolgármestere.

„A Királykerti Tagóvoda 1983-ban épült, hat csoporttal működik és 150 gyermek befogadására alkalmas. A 34 év megmutatkozik mind az épületen, mind a kerten. Bár a fenntartó jóvoltából minden évben sor kerül felújítási munkákra, nagyon hálásak vagyunk, hogy idén tavasszal a Budapest Bank önkéntesei a mi intézményünk szebbé tételében segédkeztek. Mind az itt dolgozók, mind az ide járó gyermekek számára nagy öröm lesz a felújított óvodába járni. Köszönjük szépen a segítséget és a támogatást” – mondta Szücs Judit, a Királykerti Tagóvoda igazgatója.

„Mint minden óvodának, így a Királykerti Tagóvodának is nagyon fontos, hogy olyan állapotban legyen a környezete, amely biztonságot és élményt nyújt a gyermekeknek. Ezért döntöttünk úgy, hogy virágokat ültetünk, valamint az óvoda rossz állapotban lévő kerítésének a festését végezzük el a Törődés Napja akció keretében. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy kollégáim évek óta aktív és fáradhatatlan résztvevői az önkéntes programunknak” – mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel egymilliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

„Széndobálókat” keres a Heineken

1 napja

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.