A XIX. Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés keretében a Magyar Telekom nyílt párbeszédre invitálta érdekelt feleit. A rendezvényen a vállalat bemutatta a 2017. évi fenntarthatósági eredményeit, kiosztotta a DELFIN Díjakat, valamint második alkalommal díjazta a vállalat TOP3 fenntartható beszállítóját is.

Idén az okos, digitális megoldások, illetve a közösségépítés új módozatai voltak a befutók a Magyar Telekom által egy évtizede alapított DELFIN Díj pályázatán, amely célja a fenntarthatóságot szolgáló innovációk ösztönzése és elismerése.

A 2018-as DELFIN Díjat klímavédelem kategóriában a Budapest Airport Zrt. nyerte, amely a Greenairport kezdeményezésén keresztül radikálisan csökkentette a reptér környezetterhelését. Fenntartható tudatformálás kategóriában a zsűri két díjat adott át, a saját fejlesztésű, kreatív eszközeivel aktív kikapcsolódást és közösségi élményt nyújtó Kezes-lábas Játszóház; valamint a sikeres hulladékbejelentő oldalt és applikációt működtető Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány vehetett át elismerést.

A Budapest Airport Zrt., annak köszönheti, hogy kitartó, a napi rutint és a jövőbeli fejlesztéseket a környezet- és klímavédelmi célkitűzésekkel egyeztetve, valamint a repülőtéri régió több szereplőjével összehangoltan végzi. A nagyvállalat fenntarthatósági törekvéseit idén áprilisban nemzetközi szinten is díjazták: első közép-európai repülőtérként vehette át a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) karbonsemleges minősítését.

A Kezes-lábas Játszóház kreatív, egyedi fejlesztésű játékaival nemcsak a gyermekeket, de szüleiket is a tudatosabb és környezetkímélőbb életre neveli. Emberi erővel hajtott játékai nem használnak elektromos áramot, valamint környezetbarát anyagokból készülnek, de így is képesek rá, hogy mindenkinek átadják a mozgás és a közös játék örömét.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány hulladekvadasz.hu honlapja a közösségi észlelés és bejelentés módszerével küzd az illegális hulladéklerakás ellen. Nem csupán segíti a településeiket tisztán tartani igyekvő önkormányzatok munkáját, hanem a megelőzésre, a hulladék nélküli élet kialakítására is ráirányítja a figyelmet szemléletformáló rovataival.

A díjátadón Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a díjakat olyan társaságok kapták, amelyek valami újdonságot hoztak akár a klímavédelem, akár a tudatformálás terén.

Nagyon örülünk a jó példáknak és az innovatív megoldásoknak, amelyek visszaigazolják, hogy a közösségek fejlesztése és a digitalizáció nyújtotta lehetőségek kiaknázása egyaránt elengedhetetlen a fenntartható élet megteremtéséhez.

A DELFIN Díj pályázatokat az idei évben is szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Bodó Péter, a route4u alapítója; Holczer Angéla, a Ringier Axel Springer marketing igazgatója, a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében; Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója, valamint Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központ vezetője.

Magyar Telekom TOP3 fenntartható beszállítója – 2017

A „Magyar Telekom TOP3 fenntartható beszállítója – 2017” címet vehetett át az eseményen a Cisco International Limited - amely vállalat kiemelkedően figyel beszállítói fenntarthatósági szempontok alapján való kiválasztására; a Huawei Technologies Hungary Kft. - akik vállalatirányításukban mélyen integrálták a fenntarthatósági aspektusokat; valamint a Capgemini Magyarország Kft., amelynek működése példaértékű üzleti etikai és anti-korrupciós szempontokból.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)