2011. január 10.

Összehasonlíthatóbbá válik a tévé és a net Kínában

Egyelőre kísérleti jelleggel használják az iGRP mutatót az ázsiai országban. Így is előrébb járnak, mint számos más piac.

Egyelőre kísérleti jelleggel használják az iGRP mutatót az ázsiai országban. Így is előrébb járnak, mint számos más piac. A fejlesztésektől azt várják, hogy több pénz áramoljon a tévés szegmensből az online piacra.

A reklámpénzek fokozottabb tévéből internetre vándorlását célozzák meg a kínai piac azon szereplői, amelyek az iGRP mutató bevezetésével és használatával kísérleteznek. A potenciál óriási, hiszen 2010 harmadik negyedévében az online videós szegmens 1,39 milliárd dollárt vonzott.

Hogy még több reklámdollár áramljon a netre, abban nagy szerepe lehet a kutatási módszertanok fejlesztésének, mivel így közvetlenebbül is összehasonlíthatóvá válik a tévés és az online kampányok teljesítménye.

Legutóbb a Baidu online videó site-ja, a Qiyi.com kezdte a tévés vetélytársakat kóstolgatni azáltal, hogy bevezette az iGRP mérését a felületein futó kampányokra. Ez arra alkalmas, hogy a tévés közegből ismert GRP analógiájára mérje, hogy a digitális kampányok mekkora közönséget érnek el.

2010-ben több nagy hirdető, így a P&G vagy a Volkswagen is használta Kínában a Millward Brown által kifejlesztett AdMonitor rendszert, amely az iGRP mérésén keresztül a digitális videókampányok hatékonyságáról biztosít információkat.

A kutatócég most a hdtMedia hirdetési hálózattal lépett partnerségre, hogy utóbbi az AdMonitor segítségével megállapított és elemzett iGRP adatokkal szolgáljon hirdetői számára. Mivel a hirdetési hálózat erős pozíciókkal rendelkezik, azt várják, hogy egyre inkább elterjedhet egy több médium összevetésére alkalmas médiamutató a kínai piacon.