2016. október 04.

Öt éven belül elterjedhet a hangalapú keresés

A márkáknak túl kell majd lépniük az írott keresőszavakon – jósolja Christi Olson, a Microsoft Bing-evangelistája.

A szakember az Advertising Week keretében beszélt arról, hogy a Bing esetében a mobilkereséseknél már 25%, az összes keresést tekintve pedig 5% a hangalapú keresések aránya, míg a márkák esetében lemaradást lát ezen a területen.

Geoffrey Colon, a Bing Ads termékmarketing-menedzsere ezt azzal a személyes megfigyeléssel egészítette ki, hogy 4, illetve 6 éves kislányai még nem tudnak gépelni, de a hangkeresést már rutinosan használják, így igazi áttörés a fiatal generációtól várható. Az is biztos, hogy ezt a megoldást valamikor monetizálni fogják. A pontos idő még nem ismert, de „biztosan hamarabb megvalósul majd, mint ahogy a jelenlegi keresésekkel történt” – jósolja Colon. Egyelőre megpróbálják megérteni, pontosan hogyan is használják a hangalapú kereséseket, és erre épülhet majd a releváns technológia és üzleti modell.

Az áttörés Ázsiában következhet be elsőként: itt már a Google is a hangkeresések jelentős növekedéséről számolt be, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy számos ázsiai nyelven meglehetősen bonyolult mobileszközön karaktereket – köztük például mandarin kandzsikat vagy a vietnámira jellemző ékezetes betűket - bevinni. A megoldás ezen kívül az írástudatlanok, valamint a látássérültek számára is hasznos lehet.

(Forrás: Warc)

Sok céget a kiszámíthatatlan kommunikáció vitt csődbe

1 napja

Hogyan állhatnak talpra a magyar vállalkozások a koronavírus-járványt követően? És vajon milyen kommunikációs eszközöket kell bevetnünk? Langmár Zsuzsa, kommunikációs szakember szerint a kulcsszó a stabil online jelenlét.