2017. november 06.

Öt kontinensen segítettek

A hazai UPS dolgozók a Budakeszi Vadasparkban jártak októberben.

Október hónapban a UPS alkalmazottai ismét öt kontinensen segítettek a vállalat 15. Globális Önkéntes Hónapja során. A cég becslései szerint a munkatársak világszerte több mint 335.000 önkéntes órát ajánlottak fel mintegy 240 társadalmi munkában szervezett programban a hónap során.

A hazai UPS dolgozók a Budakeszi Vadasparkban jártak októberben. Az önkéntesek a vadaspark takarításában, megszépítésében segítettek. Az idei megmozdulás volt az utóbbi évek legtöbb UPS-es munkavállalóját és azok családtagjait aktivizáló jótékonysági eseménye a cégen belül; összesen 192 fő vett részt az eseményen. Emellett a magyar dolgozók az év során korábban is hozzájárultak a jó ügyhöz. Májusban a Szent Ferenc Kórház 5 km-es rehabilitációs túraösvényének pihenőhelyein segítettek azok felújításában, a padok festésében, a zöldhulladék eltakarításában. A kórház szívbetegek műtét utáni rehabilitációjának központja. Fő küldetésüknek a megelőzést tartják, és hisznek benne, hogy a mozgás a betegek gyógyulásának a kulcsa.

A UPS jótékony kezdeményezéseit, így a Globális Önkéntes Hónap eseményeit is világszerte a UPS Alapítvány fogja össze.

A Globális Önkéntes Hónaphoz kapcsolódóan a UPS minden régióban és üzleti egységében több ezer dolláros adományt ad a legkülönbözőbb nonprofit szervezeteknek. Az idén Magyarországon a Csiki Pihenőkert Régészeti Park kapott 15.000 dollár (mintegy 4 millió forint) támogatást a UPS Alapítványtól.