2016. szeptember 05.

Ötkarikás Toyota

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentette, hogy a szövetség globális olimpiai partnere, a Toyota Motor Corporation az olimpiai tévécsatorna alapító tagjává vált.

Portálunk pont egy hónapja számolt be arról, hogy globális spoerttévét hoz létre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Nagy örömünkre szolgál, hogy legújabb globális TOP partnerünk, a Toyota alapító partnerként támogatja az Olimpiai Csatornát. Alig várjuk, hogy az Olimpiai csatornán keresztül még erősebbre fűzzük kapcsolatunkat. – idézik közleményükben Thomas Bach NOB-elnököt.

Az Olimpiai Csatorna egy olyan forradalmian új digitális platform, amelyen keresztül a rajongók egész évben élvezhetik a sport hatalmát, és az olimpiai mozgalom erejét. A csatorna augusztus 21-én vasárnap, a 2016-os Riói Olimpiai Játékok záróünnepsége után indult útjára. Az alapító partneri megállapodás négy évre szól, és jelenleg 2020 végéig érvényes. Az Olimpiai Csatorna alapító partnereként a Toyota exkluzív reklámlehetőségekhez jut, és a csatorna stábjával együttműködve közösen fejlesztenek ki inspiráló, izgalmas tartalmakat. A Toyota mellett a Bridgestone is alapító partnerként támogatja az Olimpiai Csatorna létrejöttét, lehetővé téve, hogy a rajongók bármikor, bárhol, bármilyen készüléken hozzáférhessenek a tartalmakhoz.

A NOB még 2015-ben kötött globális TOP támogatói megállapodást a Toyotával. TOP partnerként a Toyota segíti a jövőbeli Olimpiai játékok szervezőit, a NOB-ot, az országos olimpiai bizottságokat, valamint a világ összes olimpikonját. A 2020-as Olimpiai tervezettel összhangban, amely a fenntarthatóságot tekinti egyik legfontosabb oszlopának, a Toyota 2024-ig együttműködik a szervező bizottságokkal, hogy fenntartható mobilitási megoldásokat biztosítsanak a Játékokra, annak érdekében, hogy biztonságosabb, gazdaságosabb mobilitást nyújthassanak, beleértve az intelligens közlekedési rendszereket, a városi forgalom-szabályozó rendszereket, továbbá a járművek közötti (V2V) kommunikációs rendszereket. Az együttműködés a vendéglátó országokban és városokban segít létrehozni maradandó mobilitási megoldásokat.