A reklámügynökség többek között olyan kategóriákban hozott el díjakat, mint az iparág számára is új irányt mutató, forradalmi kreatív ötletekért járó Titanium Lion vagy a világ gazdasági, társadalmi problémáira kreatív megoldást nyújtó Glass Lion – a 4 Grand Prix mellett, ami a legmagasabb kategória az elhozható díjak körében.

Közleményük szerint a győztes munkák között kiemelendő a Titanium kategóriában (egyébként Grand Prix-t is) nyerő, The Swedish Number nevű munka, amelyet az Ogilvy hálózatába tartozó INGO Stockholm készített a Svéd Turisztikai Hivatal számára. A világszerte elhíresült kampány által olyan telefonszámot kapott Svédország, amelyet bárki felhívhatott és egy véletlenül kiválasztott svéd emberrel beszélgethetett így innovatívan felhívva a figyelmet Svédországra és a svéd emberek pozitív hozzáállására.

Különleges győzelem volt még a Glass Lion kategóriában az Ogilvy mumbai-i ’Make Love Not Scars’ savval leöntött áldozatok védelmezésére létrejött szervezetnek készült munkája. A kampány során nem csak a városban elhelyezett, eltorzult arcú nőket ábrázoló óriásplakátok lepték el a várost, de készült egy rövid reklámfilm is melyben egy savtámadás áldozat vlogger adott szépségápolási-és sminktanácsokat. A koncepció célja, hogy felhívja a figyelmet a sokkolóan magas számú (elsősorban nőket érintő) savtámadásokra melynek legfőbb kiváltó oka a rendkívül olcsón megvásárolható szer. A figyelemfelkeltés mellett a kampány arra is felszólította az indiai kormányt, hogy tiltsa be a sav kiskereskedelemben való forgalmazását.

Érdemes még megemlíteni a további három Grand Prix-t nyert művet: az angol Ogilvy Phillips számára készített Breathless Choir című munkáját melyben légzési nehézségben szenvedő embereket segítettek hozzá az énekléshez, a Buenos Aires-i iroda Manboobs kampányát, mely a mellrák megelőzésére alakult mozgalomhoz járult hozzá, valamint a KFC-nek készített Everyman Meal-t az Ogilvy Johannesburg-i irodájából.

A díjak mellett az ügynökség idén is igyekezett értékes tartalommal hozzájárulni a fesztivál programjához. Többek között házigazdája volt a The Girls Lounge nevű beszélgetéssorozatnak, amely az elmúlt időszakban kiélesedett nemek közötti egyenlőséget igyekezett innovatív módon vizsgálni. A vitát az Ogilvy globális vezetője, John Seifert vezette, és a változtatásra való felszólítás mellett azokat a konkrét lépéseket igyekezett feltárni melyek elhozhatnák a kívánt tényleges egyenlőséget.

A másik fontos esemény az Ogilvy&Inspire nevű rendezvény volt, ahol idén az Oscar-díjas Alejandro González (A visszatérő, Birdman) és Tham Khai Meng az Ogilvy nemzetközi kreatív igazgatója beszélgettek inspiráció forrásokról, víziókról és a forradalmi kreativitás szerepéről. Érdemes még megemlíteni az ogilvydo által szervezett vitasorozatot, melyeken az iparág számára fontos lehetőségekről és kihívásokról beszélgettek olyan nemzetközi vezetők, mint Daniel Franklin, az Economist főszerkesztője, Deborah Bothun, a PwC vezető tisztségviselője vagy Kent Wertime, az Ogilvy délkelet-ázsiai igazgatója.

Tham Khai Meng, az Ogilvy&Mather nemzetközi kreatív igazgatója így nyilatkozott a reklámfesztiválon elért sikerekről: „2009-ben lefektettünk egy 5 éves tervet, hogy javítsunk a cannes-i teljesítményünkön. Most, 2016-ban nem lehetnék jobban meghatva, hogy immár ötödik éve mi vagyunk a világ leghatékonyabb hálózata. Büszkék és hálásak vagyunk mindenki számára, akik részt vettek velünk az idáig vezető úton. Rendkívüli teljesítményünk tükrözi ügyfeleink bátorságát és nemzetközi irodáink hihetetlen kreativitását. A legmélyebb köszönet illeti ügyfeleinket, dolgozóinkat és a Cannes Lions döntőbíráit is.”

John Seifert, az Ogilvy&Mather globális vezetője így kommentálta az eredményeket: „Nagy megtiszteltetés, hogy immár ötödször is minket választottak a világ leghatékonyabb hálózatának. Ez az eredmény a bizonyítéka csapataink hozzáértésének és tehetségének valamint annak a víziónak, melyet partnereimmel Tham Khai Meng-vel és Miles Young-val követünk. Alig várom, hogy a hálózatot még nagyobb sikerekre vezessük küldetésünk útján melynek célja, hogy értelmet adjunk a márkáknak”. Hozzátette: „Ez a díj hozzásegít minket, hogy továbbra is arra fókuszáljunk, hogyan segíthetjük a reklám segítségével mind az emberek mind a vállalatok számára a nagyobb jó létrehozását. Szeretném megköszönni nagyszerű ügyfeleinknek, ügynökségi partnereinknek és a nekünk dolgozó tehetségeknek, akikkel ma együtt osztozhatunk örömünkben.”