2016. május 23.

Ötszáz kilométeres sörverseny a HEINEKEN-től

Túra-rally versennyel ünnepelte a Sopronit gyártó HEINEKEN Hungária, hogy idén már kizárólag hazai árpából főzi Magyarország legkedveltebb sörét.

A Magyar árpa útja – Soproni sör-rally versenyzői közel 500 kilométer megtétele után értek célba a sörfővárosba, Sopronba. A befutót a szervezők a már hagyománnyá vált szezonnyitó Soproni Sörfesztivállal kötötték egybe - közölték.

A szombat délután zárult verseny célja az volt, hogy rendhagyó módon hívják fel a figyelmet a Sopronit gyártó HEINEKEN Hungária Zrt. önkéntes vállalására. A sörgyártó ugyanis tavaly decemberben – elsőként - kötelezettséget vállalt arra, hogy ezentúl Magyarország kedvenc söre a Soproni gyártásához kizárólag hazai árpát használ fel.

A Budapestről induló rally útvonala olyan településeken keresztül vezetett, amelyek az árpatermesztés és a sörfőzés folyamatában jelentős szerepet játszanak. Így a résztvevők érintették Szigetbecsét, ahol találkozhattak egy helyi árpatermelő gazdával; Dunaújvárost, ahol bepillantást nyertek a malátagyártás rejtelmeibe; Keszthelyt, ahol a Georgikon tangazdaságot tekintették meg; és végül Magyarország kedvenc sörének hazáját, Sopront, ahol a rally befutójára időzített Soproni Sörfesztiválon ünnepeltek a versenyzők.

A Magyar árpa útja rally-t Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok és Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese indította el Budapesten.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.