2013. június 04.

Ügynökségek is beléphetnek a PR Szövetségbe

Júniustól él az ügynökségi tagság lehetősége a szakmai szervezetnél.

Júniustól él az ügynökségi tagság lehetősége a szakmai szervezetnél.

2013 június 1-jétől PR-ügynökségek is beléphetnek a Magyar Public Relations Szövetségbe (MPRSZ). Eddig a szervezethez csak egyéni tagok és intézmények csatlakozhattak. Az ügynökségi tagság bevezetésétől az MPRSZ azt várja, hogy egységesebb lesz a PR szakma képviselete, a PR szolgáltatások igénybevevői számára pedig könnyebbé válik az eligazodás, illetve erősödnek a minőségi garanciák.

"A Magyar PR Szövetség több mint 20 éve képviseli a hazai PR szakma értékeit és szempontjait. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy 2013-tól szakemberek szövetségéből a PR piac minden oldalát lefedő egységes szervezetté váljunk. A PR ügynökségek egyenrangú és fontos szereplői a kommunikációs piacnak, ezért szakmai és érdekképviseletüket az MPRSZ-nek kötelessége ellátni” – fogalmazott Dr. Szeles Péter, az MPRSZ elnöke, a szövetség alapító tagja, a BGF docense.

"Ügyfeleknek és ügynökségeknek egyaránt fontos, hogy a piacon tisztuljon a kép: mi az a PR, mi nem az, milyen célokért, milyen módszerekkel dolgoznak a public relations szakemberek, mit várhatunk egy PR ügynökségtől és egyáltalán mi számít PR ügynökségnek? Ebben a szemléletformálásban óriási szerepe van a mostani döntésnek” – tette hozzá Lakatos Zsófia, az MPRSZ alelnöke, a Hill&Knowlton Hungary ügyvezetője.

Az MPRSZ a tagsági rendszer megújítása mellett az elmúlt hónapokban több pályázatot is indított. Ilyen a Sándor Imre PR Díj, Az Év PR Szakembere Díj, vagy a CSR Best Practice Díj. A szövetség emellett ez évben először a Magyar Marketing Szövetséggel közösen szervezi meg hagyományos nemzetközi PR Nyári Egyetemét.

A Magyar PR Szövetség 2013-as közgyűlése új tisztségviselőket is választott: az MPRSZ elnökségének tagja lett Pszathasz Judit, a CSR Group ügyvezetője és Kincses Péter, a Double Decker PR Ügynökség ügyvezetője. A Felügyelő Bizottságba bekerült Fekete Zsanett, az Electrolux PR-vezetője. A Jogi is Etikai Bizottságba pedig új tagként Hutter Ádámot, a Hutter Reklám ügyvezetőjét választotta be a közgyűlés.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.