2013. április 11.

Ügynökségeket választott a Heineken

A Heineken Hungária négy ügynökséggel dolgozik együtt 2013-tól.

A Heineken Hungária négy ügynökséggel dolgozik együtt 2013-tól.

A megváltozott piaci kihívások miatt kommunikációs szervezetében véghezvitt változásokat követően átalakította és koncentrálta ügynökségi megbízásait a Heineken Hungária. Ez azt jelenti, hogy a márkatulajdonos négy ügynökségre csökkentette kommunikációs partnereinek számát. A változásoktól a közlés szerint minőségi, a korábbinál rugalmasabb és hatékonyabb munkamodell kialakítását várják.

A vállalat kreatív ügynökségi feladatainak ellátásra fél éves együttműködést követően a korábban a Gösser, majd a Heineken márkákra kiírt, több fordulós tenderek nyertesét, az ACG-t választotta. A kiválasztás kritériumai között elsősorban a szakmai felkészültség, a kreativitás, az átfogó stratégiai gondolkodás és az integrált profil szerepeltek, közölték. Az ACG a megbízás értelmében a jövőben teljes körűen, lead ügynökségként felel a Heineken, Gösser, Strongbow Gold, az összes Soproni, valamint az Arany Fácán márkák integrált ATL és digitális felületeken megvalósuló stratégiai kommunikációjának kialakításáért.

A márka PR-feladatok szintén egy kézbe kerültek, ezt a megbízást a jövőben az összes márkán a NeoNoir látja el. Az ügynökséggel 2011-2012 folyamán már több kommunikációs kampányon dolgoztak együtt. A NeoNoir végezte a Strongbow Gold bevezetését, a Heineken Serenade kommunikációját, valamint a Soproni márka Emeljük Poharunkat olimpiai kampányát Az idei évben az eddigiek mellett a Gösser és Arany Fácán márkák PR-kommunikációjának kialakítása is az ő feladatuk lesz.

A Heineken Hungária vállalati kommunikációját az Uniomedia Communications támogatja. A médiatervezési és -foglalási feladatokat pedig a nemzetközi tendernyerést követően minden márkán a Starcom csapata végzi.

"A jelenlegi piaci helyzetben fontosabb, mint eddig bármikor, hogy a legkiemelkedőbb ügynökségekkel dolgozzunk együtt – egy, új, hatékonyabb formában. Olyan ügynökségeket sikerült találnunk, melyek kitűnően egészítik ki egymást szakmailag. Számos kiemelkedő ügynökséggel dolgoztunk együtt az utóbbi években, akiknek nagyon hálásak vagyunk a közösen elért eredményekért" - mondta el Bram Westenbrink marketingigazgató.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

14 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)