2012. december 06.

Ügynökséget választott a Ringier

Húzótermékei 2013-as ATL-kommunikációjához keresett partnert a médiacég. Új ügynökséggel fognak dolgozni.

Húzótermékei 2013-as ATL-kommunikációjához keresett partnert a médiacég. Új ügynökséggel fognak dolgozni.

Az Ogilvy-csoport Redworks divíziója nyerte a Ringier év végi meghívásos tenderét, melyet a Blikk, a Blikk Nők, a hot! magazin és a Nemzeti Sport 2013-as ATL-kommunikációjához kapcsolódóan írtak ki. A közös munka januárban veszi kezdetét.

A tenderre tíz ügynökséget hívtak meg, ebből végül hat indult el a megbízásért. Az első körös prezentáció után két ügynökség maradt versenyben. A második körben a négy újság főszerkesztői bírálták el az anyagokat.

A médiacég első alkalommal választott közös ügynökséget négy fő márkája számára. A Ringier idén májusban vonta össze marketingosztályait és nevezett ki központi marketing- és üzletfejlesztési igazgatót Domán Éva személyében.

"Az első összevont ügynökségi tender a Ringier fő márkáira szerves része a kiadó összevont marketing-osztály stratégiájának. Az elmúlt fél évben már összehangoltuk a marketing aktivitásainkat, megtapasztaltuk az együttgondolkozás előnyeit" - mondta el a szakember. - Ezt megerősítendő egy olyan közös ügynökséget kerestük, akivel még jobban ki tudjuk használni a közös munka előnyeit, ugyanakkor külön-külön is értik és érzik a márkáinkat."

Korábban a Blikk a Carbon Grouppal dolgozott, amely szintén részt vett a tenderen. Az ügynökség 4 évig, a lap 2008-as megújításától kezdve működött együtt a márkával. A Ringier közlése szerint elégedettek voltak a közös munkával, ám úgy döntöttek, hogy új együttműködés keretében, új hangnemben újítják meg vezértermékeik kommunikációját.