Szalay Dániel 2012. szeptember 21.

Ügynökséggel kommunikál a Kaspersky

Az eddig a konkurenciának dolgozó LEWIS PR céget választotta magyarországi kommunikációs ügynökségének a Kaspersky Lab IT-biztonsági vállalat.

A LEWIS PR céget választotta magyarországi kommunikációs ügynökségének a Kaspersky Lab IT-biztonsági vállalat. Az ügynökség mostanáig egy másik jelentős IT-biztonsági cég, a Symantec kommunikációját intézte.

A Mediapiac.com kérdésére Hauer Berta, az ügynökség magyarországi irodájának vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, a Symantec biztonsági céggel megszűnt az együttműködésük.

A korábban átküldött közleményben az ügynökség hazai irodájának vezetője egyébként örömét fejezte ki, hogy egy olyan nagy múltú céggel dolgozhatnak együtt mint a Kaspersky Lab. "Úgy gondolom, hogy a hazai piacon szükség van egy olyan nagy játékos aktív kommunikálására, aki alapjában véve maga is formálja a piacot. A mi feladatunk, hogy a hazai piacon sikeresen kommunikáljuk a Kaspersky Lab piacformáló és innovatív törekvéseit, és közelebb hozzuk a fogyasztókhoz” - írta Hauer Berta, aki arról is tájékoztatott, kommunikációjuk során fel kívánják hívni a figyelmet az interneten megjelenő fenyegetésekre, valamint arra hogy mindenkinek joga van az internetes biztonsághoz, legyen otthoni, vállalati vagy akár kormányzati felhasználó. Aktívan támaszkodnak majd például a Kaspersky Lab által üzemeltetett securelist.com elemző oldalra, mely egyik fontos forrása lehet a legújabb trendeknek és veszélyforrásoknak, de ezt a célt szolgálják a biztonsági cég helyi és regionális felmérései is, melyekről az ügynökség várhatóan ugyancsak rendszeres tájékoztatást nyújt majd a sajtónak.

“Manapság az internet fontos része az életünknek, de sajnos számos otthoni felhasználó, sőt vállalkozás még mindig nincs tisztában a biztonságos internethasználat szabályaival és a biztonsági megoldásokkal – ezzel élnek vissza legtöbbször a kiberbűnözők. Az alapelvünk része, hogy az internetes fenyegetéseket valós időben kommunikáljuk és az összetett biztonsági kérdéseket közérthető nyelven válaszoljuk meg. Úgy gondoljuk, hogy a Kaspersky Lab biztonsági szakértelme hasznosnak fog bizonyulni a magyar média és a fogyasztók körében egyaránt” – idézte a közlemény Mikhail Vasint, a Kaspersky Lab Strategic Public Relations Group fejlődő régiójáért felelős vezetőjét.

A Kaspersky Lab 1997-es indulása óta a világ egyik legnagyobb magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalatává nőtte ki magát, nem kevesebb, mint 200 országban 2500 magasan képzett szakembert foglalkoztat, világszerte több mint 300 millió ember és 250 ezer vállalat rendelkezik jelenleg a gyártó védelmével. A céget a Kaspersky társalapítója és vezérigazgatója valamint a csoport elnöke, Eugene Kaspersky vezeti. A vállalat negyedik helyen végzett az IDC 2011-es végpontvédelmi megoldásokból származó bevételek alapján végzett felmérésében.