2017. február 07.

Új arculat és vezérigazgató az Actionnél

A digitális PR iránti megnövekedett ügyféligény – amely minden fejlődő térséget jellemez – lendületet adott a PR stratégiák újragondolásához.

Chris Christodoulou

Az Action Global Communications csoport bemutatta új arculatát, amelynek egyszerűsége és letisztultsága a vállalat stratégiai átalakulását tükrözi. Ezzel párhuzamosan a vállalatcsoport irányítását, a vezérigazgatói pozíciót Chris Christodoulou vette át a leköszönő alapító-vezérigazgatótól, Tony Christodouloutól.

A vállalatcsoport – amely a kezdetektől a fejlődő piacokra összpontosított - 45 évvel ezelőtt alakult meg. Az eltelt időszak alatt az Action az orosz piac, a FÁK-államok, a Baltikum, Kelet-Európa, a Balkán-térség, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyik vezető, független kommunikációs ügynökséghálózatává nőtte ki magát. Az utóbbi években az említett térségekben egyre növekvő kereslet mutatkozott a digitális technológiák alkalmazása iránt, és ennek megfelelően a PR-szolgáltatásokban is megváltoztak a hangsúlyok.

Az új arculat egyszerű és modern megjelenése azt a hatékony és hatásos kommunikációt jeleníti meg, amelyet az Action több mint 40 országban nyújt ügyfelei számára – írja a csoport közleménye. De változott az arculat azért is, mert a klasszikus PR-megoldások kiegészültek az Action Digital brand digitális szolgáltatásaival.

Chris Christodoulou, az Action Global Communications vezérigazgatója szerint „az Action PR-szolgáltatásai a klasszikus PR-tevékenységekben gyökereznek, de látjuk a piacainkon az egyre növekvő igényt a technológiai váltásra és a digitális kommunikáció meghonosítására. Azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink egyre nagyobb szerepet szánnak a digitális kommunikációnak ügyfeleik és partnereik elérésében. Az Action Digital szolgáltatásai személyre szabott megoldásokat kínálnak, a digitális kommunikáció portfóliónk szerves részévé vált.”

Az Action cégcsoport amellett, hogy szorosan együttműködik a már meglévő kommunikációs partnerirodáival, kulcsközpontokat hozott létre Dubajban, Oroszországban, Kazahsztánban, Cipruson, Algériában, valamint Belgiumban. Ezen központokban digitális szakértők és kreatív munkatársak támogatják a helyi kampányok stratégiai felépítését és lebonyolítását.

„Számos multinacionális vállalat található az ügyfeleink között, ezért nem győzzük hangsúlyozni a helyi irodák és a helyi szakértők tudásának, helyismeretének fontosságát” – tette hozzá Christodoulou. „Kulturális szempontból is rendkívül színes képet mutatnak a különböző térségek.

A célunk az, hogy sikeres és eredményes PR-szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek a legváltozatosabb körülmények között is.”

Oláh Csilla, az Action cégcsoport magyarországi partnerirodája, az Action Heller Consulting ügyvezetője hozzátette: „A magyar piacon is egyre több vállalat ismeri fel azt, hogy komoly versenyelőnyre tehetnek szert, ha a hagyományos és a digitális marketing eszközeit egyesítik. Az Action csoporttal a háttérben éppen ezt tudjuk megadni ügyfeleinknek, és konzekvens, integrált kommunikációval tudjuk támogatni a legambiciózusabb üzleti elképzeléseket is, legyen szó helyi kampányról vagy országhatárokon átnyúló nemzetközi projektekről.”

Az Action Heller Consulting 2001-ben alakult, 2007 óta tagja az Action csoportnak. Referenciái közé tartoznak energiaipari, gyógyszeripari, pénzpiaci, informatikai és irodatechnikai multinacionális vállalatok, de számos európai uniós projekt kivitelezésében is közreműködik.

Fazekas Ildikó az EASA Top menedzsmentjében

7 órája

Kétévente tart tisztújítást az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA), amely csúcsvezetőségébe ismét beválasztották Fazekas Ildikót, az ÖRT főtitkárát.