2018. április 13.

Új influenszer ügynökség a magyar piacon

Kizárólag mikroinfluenszerekkel, azaz mindössze néhány ezres követőtáborokkal rendelkező véleményvezérekkel dolgozik a Creatinsta.

„A mikroinfluenszerek ereje abban rejlik, hogy homogén a követőtáboruk, ráadásul a közönséget nagyon is érdekli, hogy mit csinál az influenszer. Így az ott megjelenő tartalom gyakorlatilag egy baráti ajánlással ér fel” - magyarázza a Creatinsta egyik alapítója, Dely Ábris, aki 2015 óta foglalkozik komolyabban közösségi média marketinggel. Szerinte - ha például Instagramról beszélünk - 20 ezres követőtábor felett már nem mikroinfluenszerekről van szó, ritka ugyanis, hogy homogén legyen a tábor. Az alatt viszont még nagyobb az esélye annak, hogy egy organikusan felépült, hiteles követőtábor állt össze. „Az, hogy nagy a követőtábor önmagában még semmit nem jelent” - mondta Dely, hozzátéve azt, hogy ügynökségként nem csak összegyűjtik a mikroinfluenszereket, de segítik is őket. Figyelünk arra, hogy jó minőségű maradjon a tartalom, olyan, ami érdekli a követőtábort és figyelünk az értékekre, a stílusra és arra, hogy a növekedés természetes maradjon” - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A Creatinsta több mint 130 influenszerrel áll kapcsolatban, közülük több tucattal már le is szerződtek. „Fontos, hogy nálunk hiteles és valóban az érdeklődőket megszólító kampányok futnak. Pontosan tudjuk ugyanis, hogy milyen közösségi média felhasználókat szeretnének megszólítani egy adott üzenettel és ahhoz keresünk influenszert a portfoliónkból” - magyarázza Dely hangsúlyozva azt, hogy az influenszer marketing alapja a hitelesség. „Ma már mindenki ki tudja és ki is akarja kerülni a klasszikus reklámokat. A baráti ajánlás viszont továbbra is érték.” A kampányok során az influenszer adatbázisukból kiválasztják az adott üzenethez, márkához leginkább passzolókat, így végül egyszerre akár 10-20 olyan véleményvezérnél is futhat a kampány, akik egyenként 3-5 ezres, valódi követőtáborral rendelkeznek. Végeredményben így sokkal stabilabb és nagyobb elérést tudnak hozni, mint a jóval nagyobb követőbázissal rendelkezők - pont az aktív és organikus közösség miatt.

Úgymond „saját” influenszerek felépítésével is foglalkoznak. „Ha valakit érdekel a vlogolás, blogolás, nyugodtan megkereshet minket. Fontos számunkra az, hogy az illetőnek legyen egy víziója és olyan személyisége, ami minket is meggyőz” - mondja a szakember. Szeretnék a közösségi média marketinget “nyugati színvonalra” emelni azért, hogy „lássák a fiatalok azt, hogyha színvonalat és értéket adnak át, azt a közösség meghálálja.”

Az alapító partner, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. régóta a piacon van már. Több hazai és nemzetközi vállalat kampányán dolgoztak már, ám a szolgáltatásaik között eddig nem szerepelt az influenszermarketing. Jagodics Rita, ügyvezető szerint „annyi információval bombáznak minket nap, mint nap, ami miatt már régen kialakult a bőség zavara. Ezért egyre fontosabbak a véleményvezérek, egyre nő az influenszerek ereje. Ha ugyanis ők ajánalank valamit, az már jelent egyfajta eligazodási pontot. Ez pedig sokszor felgyorsítja a vásárlást, mivel már megvan egy alapvető bizalom a véleményvezér felé.”

Jagodics fontosnak tartja azt is, hogy nekik is szükségük van a folyamatos megújulásra, innovációra. „Ez egyrészt egy új izgalmas termék, másrészt pedig Ábris és Void Filled személyében új, fiatal gondolkodásmód jelenik meg a cégben. Ez más területeken is a vállalatok sikerének egyik titka - nem hagyják, hogy elöregedjenek.” Hozzátette azt is, hogy cégvezetőként igyekszik olyan területekbe fektetni az energiáját és pénzét, amiből a legtöbb értéket és tudást nyerheti. „Nagyon hamar kiderült számomra az, hogyha ezekkel a srácokkal hajtjuk a szekeret, akkor azt valóban közösen tesszük majd. Megláttam bennük azt a lendületet, amire szükségünk volt.”

Kiemelte azt is, hogy a Creatinstánál teljes folyamatokban gondolkodnak. Azaz nem feltétlenül csak az online térre koncentrálnak, hanem a kampányokat kiegészítik eseményekkel és egyéb eszközökkel is. „Nem szabad, hogy a véleményvezér marketing megálljon ott, hogy feltöltenek egy fotót az adott termékről. Mi teljes folyamatokban gondolkodunk, amelyeket aztán be lehet építeni egy cég életébe.”

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.