2017. június 14.

Új innovációval jelentkezik a Cornexi

A bejelentett innováció előnye a termékek gyors elkészíthetőségén túl abban rejlik, hogy a hat termék közül kettő is hozzáadott cukor nélkül készül.

A székesfehérvári élelmiszeripari márka új innovációjának eredményeképpen hat új, ízesítéstől függően 2-3 perc alatt, csupán forró víz hozzáadásával elkészíthető instant zabkása családdal váltja fel az eddig megismert zabkásáit.

A 2 perces íz változatok:

- kókusszal, mandulával és chia maggal (hozzáadott cukor nélkül, rostban gazdag fehérjeforrás)

- ötgabonás - rizs, tönkölybúza, köles, árpa, zab (chia maggal, quinoa pehellyel, kiváló rost- és fehérjeforrás, e-mentes)

- piros gyümölcsökkel és chia maggal (rostban gazdag fehérjeforrás, e-mentes)

A 3 perces íz változatok:

- almával és fahéjjal (hozzáadott cukor nélkül, kiváló rost- és fehérjeforrás)

- banánnal és csokival (kiváló rost- és fehérjeforrás, e-mentes)

- sárgabarackkal és joghurttal (kiváló rost- és fehérjeforrás)

„Az egészség szempontjából minden nap fontos a táplálkozásunk összetevőinek minőségi és a mennyiségi bevitele, erre az instant zabkásák is tökéletesen alkalmasak – mondja Kleiber Krisztina, a Cornexi dietetikusa. – A termékek megfelelő arányban tartalmazzák fő energiaforrásainkat, mint a szénhidrátot, a fehérjét és a zsírt, ugyanakkor felesleges kalóriákat nem viszünk be általuk, ezáltal éhségérzetünket nem fokozzák, teltségérzetünk megmarad az elfogyasztásuk után is egészen a következő főétkezésünkig.”

A bejelentett innováció előnye a termékek gyors, szinte azonnali elkészíthetőségén túl abban rejlik, hogy a hat termék közül kettő is hozzáadott cukor nélkül készül.

„A Cornexi két, hozzáadott cukor nélküli instant zabkásája a legjobb választás lehet annak, aki figyel a testsúlyára, aki szeretne odafigyelni a táplálkozására, de könnyedén beilleszthetők a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegek étrendjébe is. Az egészséges összetevők révén lassan emeli meg a vércukorszintet, rosttartalmuknak köszönhetően pedig még a káros anyagok, mint a zsírok felszívódását is csökkenti, ezáltal segítik anyagcserénk működését” – mondja Kleiber Krisztina.

A korábban bejelentett új, banános zabszelet piacra történő bevezetését követően idén az instant zabkásák bevezetése már a második innovatív lépés a Cornexi-től. „Nemcsak a magyar, de a nemzetközi elvárásoknak is szeretnénk megfelelni mind a belső tartalom, tehát a gondosan válogatott alapanyagok és az íz változatok, mind a csomagolás tekintetében – mondja Szőke Imola, a Cornexi key account managere. – Mivel a sokoldalú, egészséges táplálkozás, az elérhető árak és a finom ízek híveit célozzuk meg, 2017-ben még tovább bővítjük zabkása portfóliónkat.”

Az instant zabkásák csomagolásának stratégiai tervéért, koncepciójáért és teljes kivitelezéséért a Labowsky kreatív ügynökség felelt.