2011. október 18.

Új insightelemző cég a magyar piacon

A tanácsadó első ügyfele a Vodafone Magyarország lett. Európában nálunk kezdik a terjeszkedést.

A tanácsadó első ügyfele a Vodafone Magyarország lett. Európában nálunk kezdik a terjeszkedést.

G2 Intelligence néven lépett a magyar piacra a WPP insight- és adatelemző cége, amely saját fejlesztésű mesterséges intelligencián alapuló rendszereket használ. Az ügynökség ennek alapján kínál stratégiai megoldásokat, ezek fókuszában a fogyasztói döntések értelmezése áll.

A madridi székhelyű tanácsadó cég Budapesten nyitja meg első európai irodáját. Az első ügyfél a Vodafone Magyarország lett. "A G2i ajánlatát azért fogadtuk el, mert olyan speciális elemeket és egyedi megoldásokat tartalmazott, amelyektől újfajta, üzletileg releváns információkat remélünk" - mondta el ennek kapcsán Lakatos Péter, a mobilszolgáltató vezér-helyettese.

A G2 Intelligence elődjét 2003-ban alapította Cesar Montes, a Tudásmodellezés és a Mesterséges Intelligencia-fejlesztés doktora, Boole néven. 2006-ban aztán a WPP felvásárolta, és így jött létre a G2 Intelligence.

Így vásárolnak autót a magyarok

21 perce

A Best Cars kutatás keretében, rekordszámú magyar kitöltő részvételével megvalósult felmérésből kiderül, milyen márkákat választanak, új vagy használt autót preferálnak és mit gondolnak a dízelmotorról a vezetők.