A minden platformon beazonosítható és működő arculat a cél, és még az átszervezett, átnevezett anyacég megjelenéséhez is jobban illeszkedik.

Új logót mutatott be a Google. Persze, ahogyan a cég a blogján írja, nem ez az első és nem is az utolsó ilyen típusú módosítás. Inkább az az érdekes, hogy miért? Mint írják, a Google még egy desktop platform uralta világba született bele, mostanra azonban a felhasználók milliónyi kütyüt használnak a netezésre és ilyen módon a Google szolgáltatásaival, felületeivel való interakcióra is.

Az új logóval az a cél, hogy minden típusú szolgáltatás, interakció (gépelés, érintés, hang) és platform esetében felismerhető legyen a Google márkázás, illetve az is, hogy pontosan mit is csinálhatunk mi a szolgáltatás segítségével.

Az új logóval kapcsolatban a The Verge kiemeli: a korábbihoz képest az új megjelenés modernebb és játékosabb lett, a színek pedig lágyabbak. És persze az sem elhanyagolható, hogy ez a logó jobban illeszkedik az immár átszervezett, Alphabet nevet viselő anyacég arculatához.

Akit érdekel a Google-evolúcióról szóló videó, az itt nézheti meg: