2017. március 03.

Új magyar márka a piacon

A hazai fejlesztésű Souldrops tisztítószercsalád designjáért és kommunikációjáért is a Republic Group felel. A cél a piac 1 százalékának megszerzése.

A Magyar Fejlesztési Bank Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő társasága Startup Tőkeprogramjának támogatásával egy multicégek és –márkák uralta szegmensben indult el egy új magyar startup, a Souldrops.

Az új, környezetkímélő (foszfát- és foszfonátmentes) tisztító- és mosószercsaládot tervező szakemberek (Gyimóthy Gábor környezetvédelmi és vegyipari kutatómérnök, Bóna Richárd és Lukács Ádám közgazdászok) kutatási környezetükben már több mint egy évtizede dolgoznak együtt különböző műszaki és vegyipari fejlesztési feladataik ellátásában, nagynevű termékek receptúráján, háztartási finom vegyi áru fejlesztésén valamint számos, környezetvédelem különböző területeit érintő megoldások megtalálásán.

Kezdetben a vállalkozás B2B üzletfeleinek – azok közül is elsősorban a szállodáknak– fejlesztettek tisztító- és mosószereket, és csak a megfelelő üzleti tapasztalatok megszerzése, a termékportfólió és az üzleti stratégia kialakítása, valamint a lehetséges célpiacok felkutatása után vágtak bele a saját márka fejlesztésébe, a jövőbeli üzleti partnerrel való tárgyalásokba, illetve a gyártás és értékesítés előkészítésébe. Az új termékek egyelőre csak Magyarországon, de a tervek szerint ősztől a visegrádi négyek országaiban, azaz Magyarország mellett, a Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában megtalálható üzlethálózatokban is kaphatóak lesznek. A lakossági piacra történő belépéskor a termékpaletta fókuszába az univerzális mosógél és az ahhoz javasolt három különböző illatú öblítő került.

A márka tervezési folyamataiért teljes egészében a Republic Group felelt. Az ügynökség: már a tervezés nulladik fázisában bekapcsolódhatott a márkaépítés folyamatába. Ennek során menedzsment-interjúkat készített, insight-gyűjtéssel, kvantitatív kutatással, tervezéssel és versenytárs-elemzéssel támogatta a feltáró szakaszt lezáró attitűd alapú szegmentációt, a célcsoport-profiltervezést és a brand key vision megalkotását. Az elindulás előtt – a 4D branding, illetve a Siegel + Gale márkastratégiai eszközöket használva – meghatározta a márka esszenciáját, megtervezte a márkaszemélyiséget, a márkaértékeket, valamint a stratégiai időtávon használható márkakommunikációs üzeneteket. Az ügynökség teljesen szabad kezet kapott a kommunikáció minden egyes elemének megtervezésében. A kommunikációs stratégia középpontjában az egyszerűség és a tisztaság gondolata állt. A kreatív szakemberek nemcsak szakítani akartak a mosószereknél megszokott, hagyományos ábrázolásmóddal (koszos ruhából tiszta lesz), de a legnagyobb mértékben figyelembe akarták venni a rendelkezésre álló, életmóddal kapcsolatos kutatások eredményeit és a fogyasztási trendeket is. Ennek kapcsán az egyik legfontosabb felismerés az volt, hogy a termék elsődleges célcsoportját alkotó urbánus, környezettudatos és trendi fiatalok és családok egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy kimondottan minőségi megjelenésű tárgyakkal vegyék magukat körül az otthonaikban. Ebből kiindulva a Republic Group olyan új és egyedi megjelenésű csomagolást tervezett, amelyik akár „ikonikus műalkotásként”, funkcionális design tárgyként is megállja majd a helyét a lakásokban.

A bevezető kampány célja a márkaismertség felépítése, illetve a termék kipróbálásának ösztönzése, ezért az imázsépítő szakasz után azonnal a vásárlásösztönző szakasszal célozza meg a fogyasztókat. A kampányban a trade marketing eszközök, az eladáshelyi megjelenések, a trade hirdetések mellett digitális és PR-kampány támogatja a piaci bevezetést.

„Amellett, hogy örülünk, hogy egy társadalmilag is hasznos magyar vállalkozás fejlődésében vehetünk részt, pénzügyi befektetőként komoly üzleti elvárásokat is megfogalmaztunk az induló vállalkozással szemben. Terveink szerint a Souldrops néhány év alatt el fogja érni az 1%-os piaci részesedést, és működésének második évében üzemi profitot fog termelni” – mondta el az üzleti várakozásokról Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

A 4iG Nyrt. megháromszorozta árbevételét 2019-ben

20 órája

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett - írja az MTI.

150 millió forintos bírságot kapott a Ryanair

21 órája

Nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly július 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki rá Budapest Főváros Kormányhivatala.