2017. december 08.

Új médiaügynökséget választott a Coca-Cola

A MediaCommal történő együttműködés január 1-től indul.

14 év után, tenderen választott új helyi médiaügynökséget a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. A közel három hónapos tendert a MediaCom nyerte, így 2018 januárjától a MediaCom támogatja a vállalat valamennyi márkája, köztük a Coca-Cola, a Fanta, a Sprite, a Kinley, a Cappy, a NaturAqua, a Powerade és a Nestea kommunikációs stratégiáját, illetve felel a médiatervezésért és -vásárlásáért.

„Egyre gyorsuló ütemben változnak a fogyasztói igények és médiafogyasztási szokások, ehhez minden vezető márkának alkalmazkodnia kell, folyamatos innovációra van szükség” - mondta Niklós László, a Coca-Cola Magyarország ügyvezetője.„Fogyasztóink új elvárásaira a cukormentes termékváltozatok és a szénsavmentes üdítőitalok fejlesztésével reagálunk. Ám épp ugyanilyen fontos, hogy a megfelelő tartalmakat a megfelelő fogyasztók elé, a megfelelő csatornán juttassuk el – ehhez kerestünk stratégiai partnert.” - tette hozzá.

„A kereskedelmi kondíciók mellett kiemelt szempont volt, hogy a nyertes médiaügynökség megértse üzleti problémáinkat, stratégiai látásmóddal rendelkezzen, és a jövőbe mutató gondolkodással inspiráljon bennünket" - mondta Mérő Ádám, a Coca-Cola Magyarország regionális connection managere. „Szeretném megköszönni a Starcom/Publicis One közel másfél évtizedes munkáját, együttműködésünk eredményeképpen erős márkákat építettünk, számos sikeres kampányt valósítottunk meg.” - tette hozzá.

A MediaCom globális, „The Content + Connections agency” pozícionálásának jegyében tartalmi elemekkel összekapcsolt kommunikációs rendszert épített a tenderen kiírt Coca-Cola márkák fizetett, saját és szerzett csatornáit bevonva, amelyben a digitális és az offline platformok helyét és szerepét a márka és az üzlet építésének szolgálatába állította. A stratégiák kialakítását az ügynökség digitális, illetve Insight és Business Science részlegei is aktívan támogatták.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Coca-Cola Magyarország az egyik legnagyobb, idén ismét high profile médiaügynökségként a MediaComot választotta stratégiai partneréül”- mondta Mező László, a MediaCom Magyarország ügyvezetője. „Huszadik éve dolgozunk a magyar piacon, láttuk, hogyan vált a médiaügynökségi munka egyre komplexebbé, egyre inkább stratégiai funkcióvá. Nagy örömmel állítjuk ezt a két évtizedes tapasztalatot a világ legismertebb üdítőital-márkái szolgálatába.” - tette hozzá.

A Coca-Cola Magyarország és a MediaCom együttműködése 2018. január 1-től határozatlan időre szól.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.