2013. január 18.

Új nevet kap az MPG

Folytatódik a Havas-csoport integrációja, a márkastruktúra egyszerűsítése, ezúttal a médiaügynökségi vonalon.

Folytatódik a Havas-csoport integrációja, a márkastruktúra egyszerűsítése, ezúttal a médiaügynökségi vonalon.

Újabb integrációs lépésről számolt be a Havas-csoport, ezúttal médiaügynökségi vonalon. A csoporthoz tartozó összes médiaügynökség az újonnan létrehozott Havas Media-csoportba tömörül, és felveszi a Havas Media nevet. A Havas Media márka, tükrözendő a változásokat, 2013. január 24-ével új márkaidentitást is kap.

A médiaügynökségi márkák közül a médiatervezéssel és -vásárlással foglalkozó MPG és a digitális feladatokat ellátó Media Contacts név- és arculatváltással teljesen beolvad a Havas Mediába, amely 126 piacon lesz így jelen. Utóbbi mellett a 13 piacon működő Arena Mediát foglalja magában a frissen létrehozott csoport.

A márkastruktúra mellett a működés is egyszerűsödik, s a stratégia középpontjába a digitális szakértelem mellett a tartalom marketing kerül, áll a közleményben. Tartalmi marketing oldalról a Havas Sports & Entertainment támogatja az új struktúrát 36 nemzetközi irodájával, emellett a Havas Event és a Havas Productions Cake (Párizs, London, New York) is részt vesz a feladatokban.

A mostani lépéstől azt is várják, hogy a médiás ág összhangba kerüljön a Havas-csoport kreatív divíziójának felépítésével, mely utóbbinak az integrációja nemrégiben zajlott le. Cél az is, hogy a digitális és egyéb szaktudás hatékonyabban áramolhasson a kreatív és médiás ágak között.

A szervezet élére az Alfonso Rodés, a Havas Media-csoport vezérigazgatója vezette testület kerül. Dominique Delport, a Havas Media France igazgatója lép elő a Havas Media-csoport globális ügyvezetőjévé, aki Alfonso Rodés felé számol el. Az ő kezében összpontosul a cégcsoporton belüli összes márka kereskedelmi tevékenysége, stratégiája, új üzletszerzése, digitális integrációja és tudás menedzsmentje, az összes piacon. Michel Sibony irányítja a globális tervezési és vásárlási folyamatokat. Jordi Ustrell felügyeli az IT, HR, jogi és pénzügyi támogató rendszereket.

Megkeresésünkre Czagler Zsuzsa, az MPG magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: a változás érinti a magyar piacot is, ahol az MPG - összhangban az anyacéges változásokkal - szintén felveszi a Havas Media márkanevet.

2012. szeptember 24-én hasonló átmárkázás történt az ügynökségi holdingnál, akkor kreatív vonalon: az Euro RSCG váltott Havas Worldwide névre. Ekkor jelentették be elsőként: a Havas-csoport két fő részből fog állni a jövőben. Az egyik a most integrált Havas Media, a másik a Havas Creative, amely a Havas Worldwide (korábban Euro RSCG Worldwide) hálózatot (75 országban 316 iroda), az Arnold Worldwide mikrohálózatot és minden egyéb, a csoporthoz tartozó kommunikációs ügynökséget foglal magában.

 

David Jones-szal, a Havas-csoport globális fejével készült, a Médiapiac szaklapban korábban megjelent interjúnkat ezen a linken olvashatják portálunk látogatói. Ebben a felelős üzlet mellett a 'digital at the core' stratégiáról és az ügynökségi világ kihívásairól is beszél.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)