2011. július 13.

Új online közönségmérés a hollandoknál

Három és fél évre szól a szerződés, most írta alá a szándéknyilatkozatot a megrendelői testület a GfK-val és a comScore-ral.

Három és fél évre szól a szerződés, most írta alá a szándéknyilatkozatot a megrendelői testület a GfK-val és a comScore-ral.

Szándéknyilatkozatot írt alá a holland JIC STIR iparági testület az Intomart GfK-comScore párossal egy új online közönségmérési szerződés megkötéséről. A kutatócégek három és fél évig láthatják el a feladatot, és az első adatokat 2012 elején teszik közzé.

A közönségmérés keretében a weboldalak szerveradatait egyesítik egy több mint 25 ezer internetezőből álló panellel. A panel opt-in alapon működik, azaz önkéntes regisztráción alapul. Emellett gyorsul az adatfeldolgozás, hetente adatjelentést adnak a kutatócégek, és egy kampányhatékonyságot mérő platformot is kialakítanak.

"A GfK és a comScore erős és innovatív ajánlatot tett, mely megfelel azoknak a törekvéseknek, amelyek a JIC STIR keretében megfogalmaztunk. A JIC-ben résztvevő minden partner szilárdan támogatja egy olyan módszertani megközelítés alkalmazását, melyek a pontosabb közönségbecslés érdekében egyesítik a panel és szerveradatokat. Meggyőződésünk, hogy ez példát jelent majd más országok számára is. A STIR szolgáltatás fejlesztései, beleértve a kibővített panelt és a heti jelentést, jelentősen emelni fogják a kutatás értékét a médiatervezők és hirdetők számára" - indokolta a választást Frans Kok, a JIC STIR ügyvezető igazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.