2012. május 22.

Új online szolgáltatás az Ipsostól

A kutatócég szerint a fejlesztés révén gyorsabban lehet adatokhoz jutni, és több piacon is lehet egyszerre kutatni.

A kutatócég szerint a fejlesztés révén gyorsabban lehet adatokhoz jutni, és több piacon is lehet egyszerre kutatni.

i:Omnibus néven indított új online szolgáltatást omnibusz-kutatásain belül az Ipsos. A kutatócég szerint ennek révén egy országos kutatás esetében a megrendeléstől számított egy héten belül adatfájl-szintű adatokat kap a megrendelő. Másfelől Magyarország mellett más piacokon is megrendelhető a szolgáltatás.

A kutatásba Magyarország mellett Belgium, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Kanada, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Svédország, Spanyolország és Törökország lett bevonva az Ipsos-piacok közül.

A hetente induló kutatás országonként 1000 fős országos reprezentatív mintán folyik online kérdezéssel, ami azt jelenti, hogy a 16-59 éves népességen belül 1000, az offline kvóták szerint véletlenszerűen kiválasztott internetező válaszol a kérdésekre az Ipsos Interactive Services online panelének tagjai közül.

"A módszert elsősorban azoknak ajánljuk, akik rövid időn belül kívánnak adatokhoz hozzájutni, és akár több országban van szükségük összevethető eredményekre" - mondta el Pintér Róbert, az Ipsos online ügyfélkapcsolati igazgatója.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)