2012. május 22.

Új online szolgáltatás az Ipsostól

A kutatócég szerint a fejlesztés révén gyorsabban lehet adatokhoz jutni, és több piacon is lehet egyszerre kutatni.

A kutatócég szerint a fejlesztés révén gyorsabban lehet adatokhoz jutni, és több piacon is lehet egyszerre kutatni.

i:Omnibus néven indított új online szolgáltatást omnibusz-kutatásain belül az Ipsos. A kutatócég szerint ennek révén egy országos kutatás esetében a megrendeléstől számított egy héten belül adatfájl-szintű adatokat kap a megrendelő. Másfelől Magyarország mellett más piacokon is megrendelhető a szolgáltatás.

A kutatásba Magyarország mellett Belgium, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Kanada, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Svédország, Spanyolország és Törökország lett bevonva az Ipsos-piacok közül.

A hetente induló kutatás országonként 1000 fős országos reprezentatív mintán folyik online kérdezéssel, ami azt jelenti, hogy a 16-59 éves népességen belül 1000, az offline kvóták szerint véletlenszerűen kiválasztott internetező válaszol a kérdésekre az Ipsos Interactive Services online panelének tagjai közül.

"A módszert elsősorban azoknak ajánljuk, akik rövid időn belül kívánnak adatokhoz hozzájutni, és akár több országban van szükségük összevethető eredményekre" - mondta el Pintér Róbert, az Ipsos online ügyfélkapcsolati igazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.