2010. november 29.

Új országmárka kell

Egységesebbé kell tenni a hazai országmárkát, a korábban bevált elemek felhasználásával – nyilatkozta a Magyar Turizmus Zrt. első embere.

Egységesebbé kell tenni a hazai országmárkát, a korábban bevált elemek felhasználásával – nyilatkozta a Magyar Turizmus Zrt. első embere.

Az eddigi taktikai kommunikáció sikeres elemeit, például a fesztivál-kommunikációt folytatni kell, viszont a külföldről "látható", Magyarországról alkotott turisztikai képet és országmárkát egységesebbé kell tenni. Ezt tekinti egyik fő feladatának Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a Duna Televízióban.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent a Turizmus Zrt. támogatása, ám ha minden jól megy, jövőre másfél milliárd forinttal többet, hat és fél milliárdot költhet marketingre a Magyar Turizmus Zrt. - hangzott el a közmédium összefoglalója szerint a beszélgetésben. Információim szerint a kormány, a kormánypárti frakció, és a parlament szakbizottsága is támogatja az ötletet, vélhetően meglesz, keresik a megoldást erre” - reagált az új vezérigazgató azokra a felvetésekre, hogy Turizmus Zrt esetleg mégsem kapja meg az ígért összeget.

Hozzátette: a Turizmus Zrt. feladata a kereslet generálása belföldön és külföldön, ezért az erre fordítható minden egyes forintnak örülnek. Azt mondta korábbi interjúiban, hogy stabil márkanevet szeretne Magyarországgal kapcsolatban felépíteni és ezt megtölteni évről évre tartalommal.

Ez mit jelent a gyakorlatban? - hangzott a Duna Televízió kérdése.

Magyarországnak az elmúlt években hiányzott a turisztikai országmárkája, országképe - mondta a vezérigazgató. Nagyon jó volt viszont idén a fesztiválok éve – ezt az úgynevezett taktikai kommunikációt továbbra is folytatni kell a célcsoportokban, népszerűsíteni a fesztiválokat, a kulturális eseményeket, sporteseményeket. Viszont magasabb szinten, a külföldről látott magyarországi turisztikai országképet szakmai szempontok szerint egységesebbé kell tenni – mondta Horváth Gergely. Nem lehet minden célcsoportra minden országban mást kommunikálni magunkról. Kell egy “Magyarország” általános turisztikai országkép, és azon belül mindenfajta egyéb turisztikai lehetőséggel, külön célcsoportokat megszólító kampányokat lehet folytatni - mondta a Turizmus Zrt új vezetője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.