2016. szeptember 01.

Új professzionális kamerák a Canontól

Megérkeztek a 4K Cinema EOS-rendszer új csúcsmodelljei, a Canon EOS C700 és az EOS C700 GS PL.

A Canon két új, professzionális használatra szánt Cinema EOS kamerát mutatott be: az EOS C700-at (EF/PL) és az EOS C700 GS PL-t.

Mindkét modell tökéletes a 4K felbontású videózásra. Kompakt kivitelük révén a tévétársaságok és produkciós irodák egyaránt értékelni fogják a kamerák által nyújtott könnyű használatot, minőséget és széles dinamikatartományt.

A Cinema EOS rendszerű videokamerák moduláris felépítésűek, így valamennyi forgatási körülményhez illeszkednek. A most bejelentett új modellek elsőként támogatják az Apple ProRes formátumot is. A gyorsan mozgó témákhoz és akciójelenetekhez tervezett EOS C700 GS PL modell pedig az első olyan Cinema EOS-kamera, amely „Global shutter”-rel rendelkezik.

Az EOS C700-as kamera kreatív lassított videofelvételek rögzítésére is képes 4K felbontásban akár 59,94P/50P sebességgel, 2K felbontásban pedig 200p/240p sebességgel (érzékelő crop mód). Opcionálisan 4K RAW minőségben akár 100P/120P sebességgel is tud rögzíteni a dokkolható CODEX RAW felvevővel.

Az új EOS-kamerák a kiemelkedő minőségű eszközökhöz szokott tévés és mozifilmes operatőrök igényeit is maradéktalanul kielégítik a Canon Super 35mm-es, maximum 4,5K (EOS C700 GS PL: 4,2K) pixelszámú CMOS képérzékelőjének köszönhetően, amellyel 4K DCI vagy 4K UHD videókat lehet elképesztő, akár 810Mbps-os bitsebességgel rögzíteni.

A képérzékelő és a három DIGIC DV5 processzor kombinálásával a dokumentumfilm-készítők alacsony zajszintű, kis mélységélességű, nagy felbontású és látványos videókban adhatják vissza a látottakat. A magas, akár 102 400-as ISO értéknek és a beépített ND-szűrőknek köszönhetően az új modellek még magasabb szintű rugalmasságot és elképesztő, mozi minőségű részletességet kínálnak még a legmostohább fényviszonyok között is.

Az EOS C700 EF Dual Pixel CMOS AF-je rendkívül hatékonyan képes fókuszálni és követni egy témát, ami lehetővé teszi a kamera kezelője számára, hogy a kép keretezésére összpontosítson. Az operatőrök nagyra fogják értékelni az új kamerák dupla pixeles fókuszsegéd funkcióját, ami még nagyobb pontosságot biztosít az élesség helyes beállításában. A Canon Log3, Log2 és Log Gamma támogatásával az EOS C700 (EF/PL) képes akár 15 fokozatú dinamikatartományban is rögzíteni (14 fokozatú az EOS C700 GS PL esetén), aminek köszönhetően a felvételt bátrabban és rugalmasabban lehet a HDR utómunkálatok során alakítgatni.

Címkék: gazdaság canon