2016. szeptember 01.

Új professzionális kamerák a Canontól

Megérkeztek a 4K Cinema EOS-rendszer új csúcsmodelljei, a Canon EOS C700 és az EOS C700 GS PL.

A Canon két új, professzionális használatra szánt Cinema EOS kamerát mutatott be: az EOS C700-at (EF/PL) és az EOS C700 GS PL-t.

Mindkét modell tökéletes a 4K felbontású videózásra. Kompakt kivitelük révén a tévétársaságok és produkciós irodák egyaránt értékelni fogják a kamerák által nyújtott könnyű használatot, minőséget és széles dinamikatartományt.

A Cinema EOS rendszerű videokamerák moduláris felépítésűek, így valamennyi forgatási körülményhez illeszkednek. A most bejelentett új modellek elsőként támogatják az Apple ProRes formátumot is. A gyorsan mozgó témákhoz és akciójelenetekhez tervezett EOS C700 GS PL modell pedig az első olyan Cinema EOS-kamera, amely „Global shutter”-rel rendelkezik.

Az EOS C700-as kamera kreatív lassított videofelvételek rögzítésére is képes 4K felbontásban akár 59,94P/50P sebességgel, 2K felbontásban pedig 200p/240p sebességgel (érzékelő crop mód). Opcionálisan 4K RAW minőségben akár 100P/120P sebességgel is tud rögzíteni a dokkolható CODEX RAW felvevővel.

Az új EOS-kamerák a kiemelkedő minőségű eszközökhöz szokott tévés és mozifilmes operatőrök igényeit is maradéktalanul kielégítik a Canon Super 35mm-es, maximum 4,5K (EOS C700 GS PL: 4,2K) pixelszámú CMOS képérzékelőjének köszönhetően, amellyel 4K DCI vagy 4K UHD videókat lehet elképesztő, akár 810Mbps-os bitsebességgel rögzíteni.

A képérzékelő és a három DIGIC DV5 processzor kombinálásával a dokumentumfilm-készítők alacsony zajszintű, kis mélységélességű, nagy felbontású és látványos videókban adhatják vissza a látottakat. A magas, akár 102 400-as ISO értéknek és a beépített ND-szűrőknek köszönhetően az új modellek még magasabb szintű rugalmasságot és elképesztő, mozi minőségű részletességet kínálnak még a legmostohább fényviszonyok között is.

Az EOS C700 EF Dual Pixel CMOS AF-je rendkívül hatékonyan képes fókuszálni és követni egy témát, ami lehetővé teszi a kamera kezelője számára, hogy a kép keretezésére összpontosítson. Az operatőrök nagyra fogják értékelni az új kamerák dupla pixeles fókuszsegéd funkcióját, ami még nagyobb pontosságot biztosít az élesség helyes beállításában. A Canon Log3, Log2 és Log Gamma támogatásával az EOS C700 (EF/PL) képes akár 15 fokozatú dinamikatartományban is rögzíteni (14 fokozatú az EOS C700 GS PL esetén), aminek köszönhetően a felvételt bátrabban és rugalmasabban lehet a HDR utómunkálatok során alakítgatni.

Címkék: gazdaság canon

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.