2012. január 23.

Új rádiós közönségmérést indít a TNS Hoffmann

Budapesten indult az új közönségmérés, a Millward Brown bevonásával.

Budapesten indult az új közönségmérés, a Millward Brown bevonásával.

Új rádiós közönségmérést indított a TNS Hoffmann a Millward Brown bevonásával Budapesten. Duránszkai Gábor, a TNS Hoffmann ügyvezetője ezt azzal indokolta, hogy különböző rádiócsatornáktól kaptak az elmúlt évben felkérést "szakmailag és üzletileg a nemzetközi trendeknek megfelelő" szolgáltatás elindítására.

A TNS Hoffman a Kantar Media csoport tagja, amely 21 országban mér rádiós hallgatottságot különöböző módszertanok alapján. "A legfejlettebb piacokon naponta 70 ezer PPM (portable people meter – passzív műszeres közönségmérési eszköz) készülék detektálja a rádióhallgatást, Kínában, Új-Zélandon és a Baltikumban innovatív módszerű rádiónaplós kutatásokat végzünk, míg Skandináviában, Spanyolországban vagy Indiában egyedi megoldásokkal kiegészített day after recall módszerrel vizsgáljuk a rádióhallgatást" - tette hozzá a kutatócég vezetője.

A Budapesten fogható rádiók hallgatottságára fókuszáló kutatás a day after recall, azaz "tegnap" módszeren nyugszik, a rádióhallgatók átlag napi hallgatottságát vizsgálva. Az adatgyűjtés módszere egyforrású, az interjúkat mobiltelefonon veszik fel. A kérdőívnél a Kantar Media skandináv országokban meghonosított módszertanát adaptálták a magyar piacra. A kutatási eredmények a Milward Brown által fémjelzett Choices szoftverben is elérhetőek lesznek a médiaügynökségek, illetve a hirdetők számára is. A kutatás első hulláma a múlt héten zárult, az első adatokat néhány héten belül publikálják.

A magyar piacon hosszú évek óta a GfK-Ipsos páros méri a rádiós hallgatottságot. Utóbbi cég  vezérigazgatójával, Géczi Tamással nemrégiben készült interjúnk meghallgatható ezen a linken.

Kutatást készített az IKEA

19 órája

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.