2012. január 23.

Új rádiós közönségmérést indít a TNS Hoffmann

Budapesten indult az új közönségmérés, a Millward Brown bevonásával.

Budapesten indult az új közönségmérés, a Millward Brown bevonásával.

Új rádiós közönségmérést indított a TNS Hoffmann a Millward Brown bevonásával Budapesten. Duránszkai Gábor, a TNS Hoffmann ügyvezetője ezt azzal indokolta, hogy különböző rádiócsatornáktól kaptak az elmúlt évben felkérést "szakmailag és üzletileg a nemzetközi trendeknek megfelelő" szolgáltatás elindítására.

A TNS Hoffman a Kantar Media csoport tagja, amely 21 országban mér rádiós hallgatottságot különöböző módszertanok alapján. "A legfejlettebb piacokon naponta 70 ezer PPM (portable people meter – passzív műszeres közönségmérési eszköz) készülék detektálja a rádióhallgatást, Kínában, Új-Zélandon és a Baltikumban innovatív módszerű rádiónaplós kutatásokat végzünk, míg Skandináviában, Spanyolországban vagy Indiában egyedi megoldásokkal kiegészített day after recall módszerrel vizsgáljuk a rádióhallgatást" - tette hozzá a kutatócég vezetője.

A Budapesten fogható rádiók hallgatottságára fókuszáló kutatás a day after recall, azaz "tegnap" módszeren nyugszik, a rádióhallgatók átlag napi hallgatottságát vizsgálva. Az adatgyűjtés módszere egyforrású, az interjúkat mobiltelefonon veszik fel. A kérdőívnél a Kantar Media skandináv országokban meghonosított módszertanát adaptálták a magyar piacra. A kutatási eredmények a Milward Brown által fémjelzett Choices szoftverben is elérhetőek lesznek a médiaügynökségek, illetve a hirdetők számára is. A kutatás első hulláma a múlt héten zárult, az első adatokat néhány héten belül publikálják.

A magyar piacon hosszú évek óta a GfK-Ipsos páros méri a rádiós hallgatottságot. Utóbbi cég  vezérigazgatójával, Géczi Tamással nemrégiben készült interjúnk meghallgatható ezen a linken.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.