2016. november 10.

Új ügynökséggel dolgozik a Toyota

A Toyota a The&Partnership ügynökséget bízta meg kreatív, digitális, tartalomszolgáltató, médiatervezési és médiavásárlási tevékenységeinek konszolidálásával.

A The&Partnership testre szabott, integrált hálózati központokat hoz létre a Toyota számára, amellyel támogatja a Toyota átalakulását egy új, jobban integrált, a digitalitást preferáló irányba, valamint a mai Európára jellemző médiafogyasztói és autóvásárlási szokások alapján újrafókuszálja a brand-stratégiát.

Az ‘&TOYOTA’ alapja egy speciális adatanalizáló egység lesz, mely a Toyota brand fejlődése érdekében adatokat integrál, kreatív, ötletes médiatervezést végez, fokozza az értékesítést, kreatív egységességet biztosít, valamint minden piacon és csatornán megosztja az információt.

A megegyezés azt követően jött létre, hogy a The&Partnership az utóbbi években egy sor testre szabott, integrált ügynökséget hozott létre, melyekben különböző tevékenységek specialistái dolgoznak együtt az alapoktól kezdve. Ezek a Pulse Creative, a News UK számára teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség; a The Fuse, mely a The Wall Street Journal / Dow Jones számára dolgozik; a The&Partnership’s, ami egy testre szabott, több színhelyen tevékenykedő szolgáltató, egyebek mellett a kanadai TELUS telekom-vállalat és a londoni TalkTalk partnere.

Johnny Hornby, a The&Partnership alapítója szerint „ez egy újabb nagy győzelem a The&Partnership’s teljes körű szolgáltatást nyújtó, innovatív modellje számára, mely olyan ügyfeleknek segített tevékenységüket és brandjüket a jövő kihívásainak megfelelően alakítani, mint a TalkTalk, a TELUS, a News UK vagy a The Wall Street Journal. A Toyota egy fantasztikus márka, amely megérdemli, hogy kommunikációja ötletes és kategóriaelső legyen. Büszkék vagyunk arra, hogy újra együtt dolgozhatunk a Toyotával.”

A The&Partnership kreatív ügynöksége, a CHI&Partners 2003 és 2010 között hét évig dolgozott a Toyotával. Ráadásul a CHI&Partners hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot ápolt a Toyota luxusmárkájával, a Lexussal. Ennek a kapcsolatnak olyan kreatív csúcspontjai voltak, mint a Cannesban idén Gold Cyber Lion díjat nyert Lexus légdeszka. Mindezek mellett a CHI&Partners volt 2016-ban a cannesi Lions-on legtöbbet díjazott független brit ügynökség és a Campaign BIG Awards-on az Év Digitális Ügynöksége.

Karl Schlicht, a Toyota Motor Europe ügyvezető alelnöke így nyilatkozott: “Célunk, hogy megszilárdítsuk a Toyota brandimidzsét Európában, ehhez még jobb autókat készítsünk, világos brandüzeneteket kommunikáljunk és maximalizáljuk a médiabefektetéseink hatékonyságát. Hiszünk abban az új üzleti modellben, melyet ezeknek a céloknak az elérésére hoztunk létre. Ez az üzleti modell integráltabb és felhasználóbarátabb az eddigieknél, mozgatórugója pedig a digitális átalakulás. Ezért döntöttünk amellett, hogy a The&Partnership legyen az egyetlen, integrált ügynökségi partnerünk az összes európai marketing, digitális és médiatevékenységre.”