2014. július 01.

Új vezér a Sanoma élén

Lezárult a Sanoma Media Budapest eladása, a teljes vételár egy összegű kifizetésével a Centrál Csoport vásárolta meg a kiadót.

Lezárult a Sanoma Media Budapest eladása, a teljes vételár egy összegű kifizetésével a Centrál Csoport vásárolta meg a kiadót.

2014. július 1-jével lezárult a Sanoma Media Budapest eladása, a teljes vételár egy összegű kifizetésével a Centrál Csoport vásárolta meg a céget, jelentette be az új tulajdonos. A közlés szerint a Centrál Csoport 5-10 éves távon tervez médiapiaci befektetésével, és Centrál Médiacsoport Zrt. néven kívánja tovább működtetni a vállalatot. Szabó György vezérigazgató 22 év után közös megegyezéssel távozik a cégtől, helyét a vezető testületben Varga Zoltán, Centrál Csoport alapítója és vezérigazgatója veszi át, a pénzügyekért pedig gazdasági igazgatóként Székely László felel.

„Büszke vagyok a Sanománál töltött időszakomra, amely az alapítás, azaz 1992 óta egy folyamatosan fejlődő médiavállalattá vált Magyarországon. Mai stabil pozícióját az erős nyomtatott és digitális portfólió alapozza meg, cégünket a magyar médiapiac egyik legsikeresebb vállalatává tettük. Az én munkám itt véget ért, most egy új korszak jön. Minden jót kívánok a régi-új médiacsoportnak” - nyilatkozta Szabó György.

A tranzakció lezárását követően a Centrál Csoport megkezdte a médiavállalkozáshoz tartozó portfolióelemek részletes átvilágítását, az egyes médiumokat, lapokat, oldalakat érintő döntéseket a pénzügyi átvilágítás és tervezés után hozzák meg. Ennek keretében átfogó reorganizációs programot indítanak, amely elsősorban a központi költségek csökkentését és vállalat működési hatékonyságának javítását célozza - áll a közleményben.