2016. május 12.

Új vezető a DIMSZ-tagozat élén

Május 9-i ülésén a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozata a túlterheltsége miatt lemondó Dr. Freidler Gábor helyett Dr. Domokos Mártont választotta meg elnöknek.

Dr. Domokos Márton a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda szenior tanácsadója. A CMS a tagozat alapító tagja, Márton pedig 2008 óta foglalkozik ügyvédként az adatvédelem, a kereskedelmi jog és a TMT területeivel.

Az ülés központi témája a múlt héten kihirdetett, május 25-én hatályba lépő és 2018. május végére a tagállamok gyakorlatában is kötelező érvényűvé váló új uniós adatvédelmi szabálycsomag, a GDPR (General Data Protection Regulation) feldolgozásával kapcsolatos tagozati együttműködés és szövetségi álláspont kialakítása volt. Az új szabályozással kapcsolatos már rendelkezésre álló dokumentumok itt találhatóak.

A tagozat egyetértett abban, hogy az európai társszervezetek és a tagok első reakcióinak és véleményének megismerése után a következő feladat a sajtó és a nagyközönség tájékoztatása a várható változásokról, valamit a törvényalkotók irányában képviselt közös, konszenzuson alapuló nyilatkozat és javaslatok megfogalmazása, ezért az idei évre szóló részletes akciótervet dolgoztak ki.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.