2011. január 24.

Újabb 1 milliárd dollárt tolt a Facebookba a Goldman Sachs

Ezzel összességében 1,5 milliárd dollár áramlott a közösségi oldalba az elmúlt egy hónapban. A Facebook értékét 50 milliárd dollárra taksálják.

Ezzel összességében 1,5 milliárd dollár áramlott a közösségi oldalba az elmúlt egy hónapban. A Facebook értékét 50 milliárd dollárra taksálják.

Újabb 1 milliárd dollárt tolt a Facebookba a Goldman Sachs, amely Amerikán kívüli ügyfelek számára ajánlott befektetési lehetőséget a közösségi oldalban. A tranzakció formájával egyelőre sikerült elodázni az eredmények közzétételi kötelezettségét, ami pedig 500 tulajdonosnál több esetében kötelező az Egyesült Államokban. Márpedig a lépéssel a Facebook elérte ezt a pontot.

Ha nem jött volna a Goldman Sachs féle feltőkésítés, akkor is hamarosan elérte volna az ötszázas részvényesi létszámot a Facebook. A cég közlése szerint így eleve azt tervezték, hogy legkésőbb 2012. április 30-val elkezdik az üzleti eredmények közzétételét. A magántulajdon egyik előnye éppen az, hogy nem kötelező az eredményeket nyilvánosan közölni.

A Goldman Sachs már korábban 450 millió dollárt fektetett a Facebookba. Ugyanekkor, a tavalyi év végén az orosz Digital Sky Technologies is beletolt a cégbe 50 millió dollárt. A tranzakció során 50 milliárd dollárra értékelték a közösségi site-ot.

A Facebooknak nincsenek azonnali tervei a frissen kapott pénzzel, a cég a tervek szerint folytatja az építkezést. "Az üzlet továbbra is jól megy, és örülünk, hogy javítani tudunk a pénzügyi pozíciónkon a tranzakció által. A beruházás révén nagyobb pénzügyi rugalmasságra tettünk szert, az előttünk álló lehetőségek jobb kihasználásához" - nyilatkozta David Ebersman, a Facebook pénzügyi igazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.