2012. augusztus 22.

Újabb Apple-csúcs

Az új termékekről szóló spekulációk újabb rekordmagasságba röpítették a cég részvényeit. Soha ennyit nem ért a vállalat.

Az új termékekről szóló spekulációk újabb rekordmagasságba röpítették a cég részvényeit. Soha ennyit nem ért a vállalat.

A múlt héten a részvényárfolyam a 650 amerikai dollárt ostromolta, ami 600 milliárd dollár fölé árazta be az Apple-t. Összehasonlításként: ebből a pénzből szőröstül-bőröstül meg lehetne venni a frankfurti tőzsde tíz legnagyobb cégét, közte olyan vállalatokat, mint a Daimler, a SAP, a Siemens vagy a Volkswagen. Az összeg kétharmadából ki lehetne vásárolni az egykori legértékesebb cég, az ExxonMobil minden részvényesét.

Az Apple értékét az új iPhone- és iPad-generáció iránti várakozások srófolták ebbe a magasságba. De az a hír is felcsigázta a befektetői érdeklődést, amely szerint a cég saját set-top box bevezetéséről tárgyal egyes amerikai kábelszolgáltatókkal.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.