2017. december 05.

Újabb MRC-akkreditációt nyert a comScore

A mobil applikációk SIVT (kifinomult érvénytelen forgalom) mérésének akkreditálásával teljessé vált a cég kínálata a fontosabb digitális csatornáik mérése terén.

A mobilalkalmazások adják a mobillal töltött idő 87 százalékát, ezért is fontos a forgalom megfelelő mérése. A comScore adatai szerint a display- és videohirdetések esetében is az ún. kifinomult érvénytelen forgalom (SIVT – sophisticated invalid traffic) jelentősebb, mint a „hagyományos” érvénytelen forgalom. A SIVT fogalma alá tartoznak azok a kifinomult analitikával és gyakran emberi erőforrás bevonásával azonosítható csalások, mint az eltérített eszközök, hirdetési tagek, adware, malware és a szándékosan félrevezetően jelölt tartalmak.

A comScore már 2016-ban megszerezte az asztali eszközökre és mobilwebre vonatkozó SIVT-tanúsítványt, ezt egészítette ki a mostani, appokra vonatkozó akkreditációval.

Csalókra figyelmeztet a UPC

2 napja

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a szolgáltatás átírásával kapcsolatos jogosulatlan visszaélések, amelyek során csalók élnek vissza a UPC nevével és ügyfeleinek jóhiszeműségével.