2014. május 09.

Újabb amerikai óriás-felvásárlás?

Könnyen megeshet, hogy a Comcast-TWC ügylet csak az első lépés volt az Egyesült Államok távközlési piacának újabb konszolidációs hullámában.

Könnyen megeshet, hogy a Comcast-TWC ügylet csak az első lépés volt az Egyesült Államok távközlési piacának újabb konszolidációs hullámában.

A CNN által idézett sajtóértesülések szerint nagy dobásra készül az AT&T is: egyre mélyebbre ásó tárgyalásokat folytat a DirecTV felvásárlásáról. A műholdas szolgáltató és 20 millió ügyfele megszerzésével közel ötszörösére bővíthetné előfizetői számát. Ezzel pedig másodikként megközelítené a piacvezető Comcast-TWC duót.

Utóbbinak ugyanis a versenyfelügyeleti jóváhagyás érdekében várhatóan 30 milliósra kell majd apasztania kuncsaftjainak számát. Az ügylet érdekessége, hogy korábban mindkét társaság szemezett egy másik nagy helyi műholdas szolgáltatóval, a Dish Network-kel. A kérdés csak az, hogy egy ilyen összeolvadás után volna-e esélyük megszerezni az engedélyt egy újabb fúzióra.

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

2 napja

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.

Innovációs versenyt hirdet az SAP

2 napja

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek nagyvállalatok létező problémáit kell megoldaniuk.