2016. október 26.

Újragondolták a Generali TestŐr kreatívkoncepcióját

A Person álmodta meg a biztosítóval szorosan együttműködve.

Az ügynökség feladata a termék szlogenjének újragondolása és a kreatívok teljes megújítása volt az online megjelenéstől a biztosításközvetítőknek szóló kiadványig. A kihívást elsősorban az jelentette, hogy egy komplex biztosításhoz kellett key visualt kidolgozniuk a telített biztosítási piacra úgy, hogy egyik elemére sem fektetnek nagyobb hangsúlyt a többinél. A kreatívokat két fő célcsoportra, a családosokra és az egyedülállókra mutálták, mert eltérő motivációkkal és prioritásokkal rendelkeznek.

A kampány célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a kibővített, személyre szabható biztosításra. A Person arra a gondolatra fűzte fel a kreatívkoncepciót, hogy az egészségünk és az életünk is törékeny, nemcsak a vagyontárgyaink, amelyekre az emberek általában gyakrabban kötnek biztosítást. Sokan gondoskodnak ilyen módon a telefonjukról, lakásukról, autójukról, de a saját testi épségükre nem gondolnak. A családoknak célzott kreatívon ezzel párhuzamot vonva az anyuka és kisfia pufifóliába csomagolják az apukát, így érzékeltetve, hogy mennyire fontos nekik a családfő, és igyekszenek minden bajtól megóvni. Egy váratlan betegség vagy baleset örökre megváltoztathatja az életünket, ami komoly anyagi terhekkel járhat, egy jó biztosítással viszont erre is felkészülhetünk.

A munkafolyamat során a Person végig szorosan együtt gondolkodott az ügyféllel, hogy minél behatóbban megismerje a biztosító igényeit: közös brainstormingon vázolták fel a fő csapásirányt, a kreatívkoncepciót pedig próbafotózás keretében, az ügyfél jelenlétében tesztelték. Ennek köszönhetően sokkal gördülékenyebben ment a munka, és a Generali is elégedett az eredménnyel.

Employee engagement a COVID-19 világjárvány idején

R. Nagy András16 órája

R. Nagy András, a Próbakő Kommunikáció ügyvezető igazgatója rendszeresen publikál a cég IdeaBank oldalán. Most Crispin Manners employee engagement guru, PR-szakembert kérdezte meg.