2017. november 09.

Újrahasznosítás startup módra

A Carbios és a L’Oréal 5 évre szóló partnerségének célja, hogy a startup vállalat által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a kozmetikai cég ipari méretekben is piacra vigye.

Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba.A partnerséghez csatlakozhatnak más, a műanyagokbio-újrahasznosítási megoldásainak kifejlesztésében érdekelt ágazatok, szakmák is.

A Carbios a műanyagok újrahasznosítására fejlesztett ki egy enzimes bio-újrahasznosítási eljárást, amelynek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (monomerekre). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. A hagyományos újrahasznosítási technológiák számos kötöttséggel járnak, ezeket lehet kiiktatni az új, biológiai eljárással. Egyben ez jelenti az első lépést a műanyagok új, úgynevezett életciklus-felügyeleti módszerének kidolgozása felé.

L’Oréal az új csomagolóanyagok tervezési fázisában fogja felhasználni ezt az új technológiát, ezzel is támogatva a gazdasági körforgást.

 

 

 

 

Címkék: gazdaság csr loréal

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.