2017. január 09.

1000 órányi „csúcsteniszt” közvetít az Eurosport

A magyarországi szakkommentátor Köves Gábor, a magyar Davis Kupa csapat frissen kinevezett kapitánya lesz.

Az Eurosport régóta a Grand Slam-tenisztornák otthona. Idén először mind a négy versenyt a sportcsatorna közvetíti Európában.

A januárban induló Australian Opennel kezdődően az Eurosport egész évben prémium tartalmakat kínál majd a tenisz szerelmeseinek: 2017-ben a csatorna közel 1000 órányi „csúcsteniszt” közvetít élőben az Eurosport képernyőin és az Eurosport Playeren, bemutatva a Grand Slam-tornák meccseit az összes pályáról.

Olyan világhírű szakértők osztják majd meg egyedi meglátásaikat, elemzéseiket a meccsekről az év során, mint Mats Wilander, Barbara Schett, Alex Corretja és Patrick Mouratoglou, akik az Eurosport nemzetközi közvetítéseit vezetik majd. A teniszrajongók számára újabb csemege, hogy az idei első Grand Slam tornán Melbourne-ben visszatér a képernyőre a karizmatikus teniszcsillag, John McEnroe az Eurosport önjelölt megmondóembereként. Boris Becker (Németország), Conchita Martinez (Spanyolország), Mary Pierce (Egyesült Királyság), Henri Leconte (Franciaország) és Marion Bartoli (Franciaország) pedig a helyi szakértelmet biztosítja a közvetítések során.

„Az Eurosportnál mindent a rajongókért teszünk. Nagyon élvezzük a lehetőséget, hogy 2017-ben a Grand Slam közvetítéseinket teljesen új szintre emelhetjük. Eddig példátlan részletességű beszámolót nyújtunk a Grand Slam-tornákról a világ talán legjobb szakértőinek közreműködésével” – mondja Mats Wilander.

„Úgy gondolom, hogy a férfiaknál az idei év újfent Djokovic és Murray párharcáról szólhat, szerintem köztük dőlhet el a világelsőség, de Nadal és Federer is okozhat még meglepetéseket, ha megtalálják régi formájukat. A hölgyeknél nyitottabb a verseny, itt az lehet nagy kérdés, hogy Serena William fel tudja-e annyira szívni magát, hogy begyűjtse karrierje 23-ik Grand Slam győzelmét, ami abszolút rekord lenne a modern tenisz történetében” – véli Köves Gábor, a magyar Davis Kupa csapat frissen kinevezett kapitánya, az Eurosport magyarországi szakkomentátora.

Az Eurosport Grand Slam közvetítéseit a legmagasabb szintű kiegészítő műsorok színesítik majd, biztosítva, hogy minden meccset minden szemszögből láthassanak a nézők.

Az Eurosport televíziós közvetítéseinek zászlóshajója a legendás Mats Wilander és Barbara Schett által vezetett Game, Set & Mats elemző műsor lesz. A Grand Slam tornák első napjától esténként képernyőre kerülő félórás műsor aprólékosan elemzi az aznapi meccseket, miközben mérlegeli a másnapi legérdekesebb párosítások esélyeit.

A kiterjesztett valóság technológiák használata – mint például a 3D Universe – tovább erősítik a 2017-ben ismét képernyőre kerülő The Coach-ot. A Serena Williams szuperedzője, Patrick Mouratouglou által vezetett The Coach a Game, Set & Mats keretein belül eddig soha nem látott mélységben elemzi majd a játékosok stratégiáit, a meccsek során hozott döntéseiket, miközben szakértői szempontból vezeti fel az elkövetkező meccseket minden Grand Slam tornán.

2017-ben egy Grand Slam-torna nem csupán két hétből áll: a nézők még több drámát láthatnak kibontakozni a képernyőkön, hiszen az Eurosport az Australian Open és a Roland Gaross selejtezőit is közvetíti majd, előbbi esetében először.

A teniszrajongókat az Eurosport egyedülállóan készíti fel a Grand Slam-tornák izgalmaira: a csatorna a Brisbane International (január 1-től), a Perth-i Hopman Cup (január 1-től), a Qatar Open (január 2-től) és a Sydney Apia International (január 8-tól) versenyeket is közvetíti a melbourne-i fő esemény január 16-i indulása előtt.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.